Celstraffen voor heling van 400.000 euro aan cosmeticaproducten uit gestolen oplegger

Thinkstock
Twee mannen van 30 en 28 uit Waregem en Kortrijk zijn maandag veroordeeld tot tien en achttien maanden cel voor heling van gestolen cosmeticaproducten ter waarde van ongeveer vierhonderdduizend euro.

De twee mannen van Marokkaanse origine hadden begin december 2016 een oplegger met cosmeticaproducten ter waarde van vierhonderdduizend euro gestolen in Frétin in Frankrijk, nabij Rijsel. Dankzij het ingebouwde volgsysteem kon de Franse politie de locatie achterhalen, namelijk een loods op een landbouwbedrijf in de Zwarteleeuwstraat in Ardooie. De landbouwer had de loods verhuurd aan een van beide beklaagden, die er 150 euro per maand voor betaalde. Daar werden de gestolen producten overgeladen in lichte vrachtauto’s om doorverkocht te worden.

Toen het labo aanwezig was voor een sporenonderzoek, reden een Volkswagen Golf en een Mercedes Sprinter op het erf. De inzittenden van de Golf werden gearresteerd, maar die van de Sprinter konden vluchten. De arrestanten wezen naar elkaar en houden nog altijd hun onschuld vol, al was dat ijdele hoop in het licht van de bewijslast. De Brugse strafrechter sprak naast de celstraf ook zeshonderd euro boete uit.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.