BinckBank Tour-ambassadeur Eddy Planckaert vol lof over aankomstplaats Ardooie: “Elk jaar zorgen jullie hier voor wereldniveau”

De BinckBank Tour doet op dinsdag 13 augustus voor de twaalfde keer Ardooie aan. Opnieuw wordt het kruim van de wielrenners in de groentetuin van Europa verwacht, wat niet evident is voor een kleine gemeente als Ardooie. Wielerlegende en ambassadeur van de BinckBank Tour Eddy Planckaert is dan ook vol lof. “Elk jaar zorgen jullie voor wereldniveau hier in het kleine Ardooie”, zegt hij. Daarnaast brengt de BinckBank Tour deze zomer in Kanegem ook hulde aan Briek Schotte.

De BinckBank Tour start op maandag 12 augustus en trekt zeven dagen door België en Nederland. De enige meerdaagse UCI WorldTour wedstrijd in de Lage Landen, die vroeger gekend stond als de Eneco Tour, is aan de vijftiende editie toe en doet ondertussen al voor de twaalfde keer Ardooie aan. Op 13 augustus start de etappe in Blankenberge en ligt de eindmeet opnieuw in de Stationsstraat in Ardooie. Voor burgemeester Karlos Callens (Groep 82) is dit wielerfeest ondertussen een must geworden. “Ik heb altijd een internationaal gebeuren in onze gemeente gewild, net omdat we enkele grote internationale bedrijven op ons grondgebied hebben”, vertelt de burgemeester. “Maar als kleine, landelijke gemeente is het niet evident om zoiets financieel rond te krijgen. Dankzij de sponsoring van die grote bedrijven slagen we daar in. Daarnaast krijgen we ook hulp van Dirk De Mol, die ons met raad en daad bijstaat.”

Ontspannen

Eddy Planckaert, ambassadeur van de BinckBank Tour, noemt Ardooie een begrip binnen de rittenwedstrijd. “Niet alleen hebben jullie hier de sympathiekste burgemeester, de sfeer tijdens de wedstrijd is altijd top en Ardooie heeft ook elke keer een mooie winnaar”, zegt hij. “Heel de week loop ik vaak te stressen, maar in Ardooie kan ik even ontspannen. Niet alleen voor de organisatie is het top in Ardooie. Ook de bezoekers worden hier verwend, want ze zien de wereldtop voor hun neus passeren. Chapeau dat jullie dit als gemeente elk jaar weer realiseren.” Als dank schonk BinckBank een groene fiets aan de gemeente.

Het standbeeld van Briek Schotte op de markt van Kanegem.
Sam Vanacker Het standbeeld van Briek Schotte op de markt van Kanegem.

Hulde aan Briek Schotte

Welke wielervedetten straks door Ardooie zullen denderen, is nog even koffiedik kijken. “Het wordt sowieso een interessant deelnemersveld”, meent Planckaert. “Alle UCI WorldTour ploegen staan aan de start, maar de organisatie heeft ook al drie wild cards uitgedeeld aan ProContinentale ploegen: Direct Energie met oud-winnaar Niki Terpstra als speerpunt, Roompot-Charles met kopman Lars Boom en Sport Vlaanderen-Baloise.”

Op 14 augustus vertrekt de BinckBank Tour uit Aalter, waar het peloton ook weer aankomt. Die dag brengt de wedstrijd een gepast eerbetoon aan oer-Flandrien Briek Schotte met drie keer een passage over de pittige kasseistrook aan Brieks standbeeld aan de kerk in Kanegem. Meer info op www.binckbanktour.com.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.