Ardoois meubelfabrikant wint prestigieuze Henry Van De Velde-award

Geert en David Behaegel van de Ardooise stoelenfabrikant De Zetel.
RV Geert en David Behaegel van de Ardooise stoelenfabrikant De Zetel.
Het Ardooise familiebedrijf De Zetel heeft een Henry Van de Velde-award in de wacht gesleept in de categorie Company. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan bijzondere designproducten.

De Henry van de Velde Awards zijn de meest prestigieuze designprijzen van België. Opmerkelijk genoeg gingen dit jaar acht van de zestien awards naar West-Vlaanderen. De Zetel uit Ardooie, waar al sinds 1923 houten stoelen en tafels worden gemaakt, won goud in de categorie Company. Het bedrijf wordt gerund door Geert Behaeghel en zijn zoon David. Daarmee is de stoelenfabrikant al aan de vierde generatie toe. Er werken zestig mensen en elke week worden drieduizend stoelen gemaakt. Het bedrijf ontwikkelde in 2012 een eigen designcollectie, in samenwerking met toonaangevende ontwerpers. Bovendien doen grote namen uit de designwereld een beroep op het bedrijf. De keuze voor De Zetel is vooral te danken aan hun sterke wereldwijde positionering op de markt, wat dan weer te danken is aan de grote technische expertise en het machinepark die ze opbouwden”, zegt de jury van de Van de Velde Awards. “Die troeven stellen ze dan weer ten dienste van fabrikanten en designers en dat verdient erkenning.”

Zaakvoerder David Behaegel van stoelenfabrikant De Zetel in Ardooie.
Sam Gilbert Zaakvoerder David Behaegel van stoelenfabrikant De Zetel in Ardooie.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.