Ardooie krijgt met Barthazar zijn eigen winterbar: “Gezellige plek om te feesten, op wandelafstand”

Dieter Verbeest en Dries Vanhecke openen op 6 december Barthazar in een loods op dit terrein in de Stationsstraat.
CDR Dieter Verbeest en Dries Vanhecke openen op 6 december Barthazar in een loods op dit terrein in de Stationsstraat.
Met Barthazar willen Dries Vanhecke en Charlotte Verbeke van Bockor Café samen met Dieter Verbeest en Jelle Neyens de winterse gezelligheid naar Ardooie halen. In een loods op een terrein in de Stationsstraat 98 bouwen ze tegen 6 december een sfeervolle winterbar op waar een hele maand regelmatig evenementen zullen georganiseerd worden. “We gaan voor een winterbar op maat van Ardooie, waar iedereen elkaar kent”, zeggen de organisatoren.

“Na het Sint-Maartensfeest van komend weekend valt Ardooie traditioneel op zijn gat”, zegt Dieter Verbeest. “In de eindejaarsperiode is hier niet veel te beleven. Tussen pot en pint groeide bij Dries, Charlotte, Jelle en ik het idee om hier iets aan te doen. Door zelf iets te organiseren, willen we de Ardooienaren in Ardooie houden in plaats van dat ze het vertier in Roeselare, Brugge, Kortrijk of nog verder gaan zoeken. Zulke verplaatsingen houden tegenwoordig een risico in, zeker als je een pintje gedronken hebt. We willen een gezellige plek creëren op wandelafstand.” 

“Aanvankelijk dachten we aan een initiatief in het Volkspark, maar outdoor is een risico”, pikt Charlotte in. “Zo verzeilden we bij de eigenaars van een loonwerkersloods op een terrein in de Stationsstraat. Die locatie leek ons perfect en vervolgens trokken we met onze plannen naar het gemeentebestuur. Vanaf vrijdag 6 december tot en met zondag 5 januari 2020 is Barthazar een feit.”

Het logo van Barthazar.
RV Het logo van Barthazar.

Kerstchalet

De loods ligt er nu nog wat somber bij, maar daar komt de komende weken verandering in. “We zullen ze sfeervol en warm aankleden, maar binnenin komt er ook een kerstchalet”, verklapt Dieter. Het viertal bestelde alvast ook zeventig kerstbomen. “We gaan voor een gezellige winterbar die geen overlast voor de buurt mag veroorzaken. Net daarom hebben we aan het gemeentebestuur enkele suggesties gedaan. We zullen maar open zijn van donderdag tot en met zondag, met eventueel nog een uitbreiding op woensdag, telkens van 16 tot 23 uur en op vrijdag en zaterdag tot 3 uur. Ook ligt er bij de loods een grote parking, die we zullen verlichten.”

Evenementen

Naast het genieten van typische alcoholische winterdranken en een tapasplankje pakt Barthazar ook uit met enkele feestjes en evenementen. “Op 8 december, tijdens de Warmste Week, organiseren we een leuke middag ten voordele van de Brailleliga, op 13 en 14 december is er een après-ski party, met oudejaar en kerstavond bouwen we een feestje en er is onder andere ook nog een modeshow. We mikken echt op een Ardoois publiek. Voor meer hebben we ook de capaciteit niet, want in de loods kunnen maximaal tweehonderd mensen binnen.”

Meer info op de Facebookpagina Barthazar.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.