Arbeiders rijden bromfietsster aan en verwittigen meteen haar mama

Je hebt iemand aangereden, maar zoekt meteen de gsm van het slachtoffer en brengt de familie op de hoogte. Collega's Thomas en Korneel aarzelden geen seconde. Ze krijgen nu volop lof van de politie en de ouders van slachtoffer Jessy Konings.

De 25-jarige Thomas Logghe uit Kortemark en zijn collega Korneel Vanhille (21) uit Zarren waren maandag op weg naar het depot van bouwbedrijf Pieter Blomme in Torhout, waarvoor ze werken. Om 14.20 uur reed Jessy Konings (25) uit Wijnendale met haar bromfiets in de Aartrijkestraat en wilde ze de weg dwarsen. Wellicht aarzelde ze even, waardoor het tot een aanrijding kwam. Thomas, die aan het stuur van de bestelwagen zat, twijfelde geen seconde. "We verdeelden meteen de taken: de ene belde de politie en ziekenwagen, de andere ontfermde zich over het slachtoffer."

Vlak nadat ze de hulpdiensten hadden gebeld, vonden ze Jessy's gsm. "We zochten meteen naar 'mama'", vertelt Thomas. "Na enkele seconden hadden we haar moeder al aan de lijn. We stonden zelf te beven en vertelden haar dat haar dochter een zwaar ongeval had gehad. Als aanrijder ben je natuurlijk in shock, maar er zijn er al zoveel die wegrijden. Geen seconde hebben wij daaraan gedacht." Een gebaar dat mama Tania Reybaert erg kon appreciëren. "Ik ben meteen ter plaatse kunnen gaan en zo heb ik Jessy nog gezien voor ze naar het ziekenhuis ging", vertelt Tania. "Daardoor kon ik alles meteen veel beter inschatten. Ik zal de jongens zeker nog bedanken en hen zeggen dat zij er ook niets aan konden doen."

Open beenbreuk

Jessy Konings leek even kritiek, maar is intussen aan de beterhand. "De verwondingen zijn zwaar, maar het kon erger", zegt ze vanop haar ziekbed. "Ik heb een open beenbreuk en werd geopereerd. Daarnaast heb ik brandwonden en kneuzingen. Het ergste is dat ik lang zal moeten revalideren en niet op mijn paard zal kunnen rijden. Van het ongeval zelf weet ik niet veel meer." Jessy mag vandaag naar een gewone kamer. Thomas en Korneel zullen haar dan bezoeken. (JHM)

Thomas Logghe en Korneel Vanhille.
Jelle Houwen Thomas Logghe en Korneel Vanhille.
Slachtoffer Jessy Konings.
Jelle Houwen Slachtoffer Jessy Konings.