Zes maanden cel en boete voor gokverslaafde dief

Met de gestolen bankkaart haalde Yves B. geld af.
Getty Images/Cultura RF Met de gestolen bankkaart haalde Yves B. geld af.

Een 48-jarige man uit Anzegem heeft op de rechtbank van Kortrijk een effectieve celstraf van zes maanden en een boete van 400 euro opgelopen omdat hij met de gestolen bankkaart van de moeder van zijn ex uit Wervik 2.282 euro afhaalde. Het geld ging vooral naar online gokspelen. Yves B. daagde niet op voor zijn proces in Kortrijk.

Hij was destijds een tijdlang de vriend van de dochter van het bejaarde slachtoffer. Toen het slachtoffer in het ziekenhuis was opgenomen, trok hij opnieuw even bij de dochter in. Hij maakte van een tankbeurt misbruik om de code van de bankkaart van de bejaarde moeder te ontfutselen. Die gegevens gebruikte hij ’s nachts om online te gokken maar ook brandstof in zijn bromfiets te tanken of gewoon geld af te halen. B. liet verstek gaan. Tijdens een verhoor beweerde hij dat het gokken met medeweten van de dochter van het slachtoffer gebeurde.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.