Woning voor opvang asielzoekers van sociaal huis bekogeld met appelen en tomaten

De woning in Vichte.
RV De woning in Vichte.
In Vichte (Anzegem) is afgelopen weekend een woning van het Sociaal Huis waar asielzoekers opgevangen worden met appelen en tomaten bekogeld. Gemeenteraadslid Jeremie Vaneeckhout (Inzet) plaatste een video op zijn Facebookpagina en veroordeelt dergelijke praktijken.

In de woningen in de Lieven Bauwensstraat in Vichte wonen asielzoekers die wachten op een uitspraak over hun asielaanvraag. De beelden tonen de stukjes appel en tomaat aan de gevel van een noodwoning. “Je kan het eens of niet eens zijn met het beleid rond migratie”, reageert Jeremie Vaneeckhout. “Spreek daar politici over aan. Ik maak als parlementslid zelf graag uren vrij om hierover normaal in gesprek te gaan. Hoe hard we ook van mening kunnen verschillen. Als je problemen hebt, contacteer het Sociaal Huis, de gemeente, de politie. Dat is gezond verstand. Maar dit doe je niet, nooit. Zo ken ik onze dorpen niet. Voor een dergelijk racistisch vandalisme is geen plaats. We zijn mensen. Allemaal.” Ook burgemeester Gino Devogelaere (Samen Eén) veroordeelt de praktijken. “Jammer dat zoiets gebeurt”, aldus de burgervader. “Via het OCMW is er een klacht ingediend bij de politie voor de beschadiging van een gebouw. De politie voert een onderzoek. Iedereen heeft zijn rechten en moet gerespecteerd worden.”
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • carine debosscher

  Alexi kan al een woordje nederlands namelijk crapuul, daar moeten wij voor betalen om ons te laten uitschelden. O dierbaar België.

 • Alexi Sikova

  het vlaamse crapuul toont zich weer aan zijn mooiste kant

 • Fred Valk

  De politiek heeft gekozen oor een cordon sanitaire, een groot deel van de kiezers verbannen en de discussie uitgesloten. Met politieke stromingen gaat men is discussie maar sluit men niet uit. Het resultaat is een toenemende polarisatie.

 • Annie Broeckx

  Als je reeds jaren door eigen politiekers bestempeld wordt als racist,onverdraagzame,enz.gaan de mensen zich zo gaan gedragen.Als je reeds jaren ziet dat een andere cultuur op de eerste plaats gezet en gepamperd wordt gaan mensen zich zo gaan gedragen.Leg de schuld dus niet bij de mensen!

 • Maurice Keukelaers

  Er is klacht ingediend voor de "beschadiging" aan het gebouw. Is dat niet olie op het vuur kappen ? Is dat spreken met de mensen ? Begrijpelijk dat de mensen stilaan in opstand komen.