Productie vanaf donderdag opnieuw van start bij Pouleyn, nieuwe houtsoort oorzaak branden

Vrijdagochtend rond 6u brak opnieuw brand uit bij Pouleyn.
LSI Vrijdagochtend rond 6u brak opnieuw brand uit bij Pouleyn.
De oorzaak van de branden in de afzuigingsinstallatie bij ramen- en deurenfabrikant Pouleyn in Vichte (Anzegem) ligt bij een nieuwe houtsoort die gebruikt werd bij de productie. Dat is volgens burgemeester Gino Devogelaere de conclusie van de bedrijfsleiding en de branddeskundige. De productie bij het bedrijf mag donderdag opnieuw opstarten.

“De nieuwe houtsoort zal uit productie worden genomen. Hopelijk blijft het bedrijf voortaan van branden gespaard”, aldus Devogelaere. Meteen is ook beslist dat de productie mag heropstarten. Een sprinklerinstallatie en rook- en branddetectie is nog niet operationeel maar wel al besteld. De beveiliging van de containers die dienst doen als opvangplaats voor het afgezogen houtafval is wel al in orde.

De verplichte stopzetting van de productie kwam er nadat vrijdagochtend een tweede keer in twee maanden tijd brand was uitgebroken in de stofafzuigingsinstallatie. In de nasleep van de eerste brand volgde op 25 januari een explosie, waarbij één dode en drie gewonden vielen. De administratie en plaatsingsdienst van het bedrijf was niet getroffen door de voorlopige maatregel.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.