Nieuw rijverbod voor organisator Ronde van Vlaanderen Wim Van Herreweghe

Wim Van Herreweghe, tijdens de  Ronde van Vlaanderen in 2013.
BELGA Wim Van Herreweghe, tijdens de Ronde van Vlaanderen in 2013.
Wim Van Herreweghe, in koersmiddens en ver daarbuiten gekend als directeur van Flanders Classics en organisator van de Ronde van Vlaanderen, mag straks ruim drie weken niet met de auto rijden omdat hij te snel door de bebouwde kom reed. Hij moet op termijn ook opnieuw slagen voor z’n rijexamens.

Van Herreweghe werd vorig jaar in de Bevrijdingslaan in de Anzegemse deelgemeente Kaster betrapt toen hij 83 kilometer per uur reed in de bebouwde kom. Omdat hij ook al eens in Antwerpen was veroordeeld voor identieke feiten, kwam de nieuwe inbreuk hem duur te staan. De directeur van Flanders Classics krijgt drie maanden rijverbod, waarvan twee maanden en acht dagen met uitstel, en een boete van 600 euro. Als hij op termijn z’n rijbewijs wil terugkrijgen, moet hij opnieuw slagen voor zowel het theoretisch als het praktisch rijexamen. Daarnaast moet Van Herreweghe ook met goed gevolg een medisch en psychologisch onderzoek doorstaan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.