Koppel uit Ledegem opgepakt na brandstichting in woning

De brandweer bracht het materiaal dat vuur had gevat naar buiten
Alexander Haezebrouck De brandweer bracht het materiaal dat vuur had gevat naar buiten
Na de opzettelijke brandstichting in een woning die de koop staat in Anzegem is een koppel uit Ledegem opgepakt. “Ze vonden het koppel in de tuin met een witte bidon en latex-handschoenen”, zegt woordvoerder Tom Janssens van het parket in Kortrijk.

Het waren buren die afgelopen weekend in de nacht van zaterdag op zondag iets na middernacht de politie verwittigden. Zij hadden gezien hoe een koppel had ingebroken in de woning. “Ze sloegen daar de boel kort en klein”, zegt Tom Janssens van het Kortrijks parket. “De buren hebben ook een deeltje van de feiten gefilmd en verwittigden de politie. Toen de politiepatrouille ter plaatse kwam, ontstond een steekvlam op de bovenverdieping. Daar had het koppel een matras in brand gestoken.” De politie verwittigde meteen de brandweer. In de tuin van de woning trof de politie een koppel uit Ledegem aan. “Zij hadden een witte bidon bij zich en droegen latex handschoenen.” Het koppel werd meteen gearresteerd, ze worden ervan verdacht brand te hebben gesticht in de woning. Het koppel, een man van 36 jaar en een vrouw van 33 jaar verschijnt maandag voor de onderzoeksrechter. De brandweer kon het vuur gelukkig meteen doven. De schade bleef beperkt tot de ruimte op de eerste verdieping. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.