Exclusief voor abonnees

Jeremie Vaneeckhout (Groen): “Ik geloof niet in vleestaksen: ik ben zelf ook een vleeseter”

33-jarige schepen uit Anzegem trekt groene kar voor Vlaams parlement

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Groen-boegbeelden Meyrem Almaci en Kristof Calvo lopen hoog op met Jeremie Vaneeckhout (33). Dat is de jonge lijsttrekker voor het Vlaams parlement in West-Vlaanderen. Al zeven jaar is hij schepen in Anzegem, maar verder vrij onbekend in de provincie. “Een politicus uit een kleine gemeente krijgt wél kansen bij Groen. Ik ben daar heel dankbaar voor.”

Jeremie Vaneeckhout (33), papa van twee kindjes, is sinds 2013 schepen in Anzegem. Hij is er bevoegd voor onder andere Ruimtelijke Ordening en Sociale Zaken. Een nieuwkomer, al komt hij niet helemaal uit het niets. “Ik ben een van de nieuwe generatie groenen”, zegt hij. “Ik was altijd al heel actief in het verenigingsleven. Zo ben ik in de politiek terechtgekomen. Eind 2014 zelfs al als ondervoorzitter van de partij, als steun voor Meyrem Almaci toen. Ik werkte vaak achter de schermen.” 

En nu hebt u ook een gezicht gekregen. Met wat geluk mag u straks het parlement in. 

“Ik denk inderdaad dat het moment gekomen is. Ik hoop dat het voor een stuk aan mezelf ligt. Het heeft ook te maken met het feit dat kleine gemeentes een stem krijgen bij ons. De jonge generatie is belangrijk voor Groen. In 2010 was ik provinciaal medewerker in Vlaams-Brabant, want ik studeerde in Leuven. Daar heb ik ook Meyrem en Kristof leren kennen. Toen Kristof Calvo voor het eerst werd verkozen, ben ik eerst bij hem gaan werken.

Zijn jullie vrienden?

Je hebt 15% van dit artikel gelezen
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Louis Bouduin

  Zelf indien u roker bent, mag u dit nog met een gerust hart ongezond vinden en er mede voor zorgen dat rokers hulp krijgen.

 • pol van de velde

  Er zijn al vleestaksen, we noemen dat BTW!

 • patrick morel

  Je moet geen taksen invoeren er zijn er al genoeg,halveer dat leger politici en verminder de partijtoelagen. Ik geloof niet in kwantiteit maar in kwaliteit en die is er niet, te veel kaf.

 • Kristof Maes

  Amai en dat zit in de politiek. Die ingesteldheid: ik eet vlees dus ik wil geen vleestaks. Chapeau ze manneke. In politiek gaat het over de maatschappij / dierenwelzijn / welzijn / welvaart / milieu. Niet over politiekers met dikke kaken die geen meter verder kunnen zien dan hun eigen situatie. Beschaamtelijk

 • Sobek Wessels

  Je moet geen Vlees taksen heffen , je moet gewoon Super en Hypermarkten verbieden om nog Vlees te verkopen ! En Vlees dat niet verkocht geraakt en dat je moet weggooien daar zou dubbel zoveel op betaald moeten worden door de verkopers ! Vlees waar voor Dieren gekweekt en gedood worden Moet Veel meer Respect krijgen ! Vlees mag veel en veel duurder worden !