Drie Fransen ontkennen diefstal halsketting, vierde bekent

Tijdens het snoeien van zijn buxushaag werd het slachtoffer bestolen.
Laurence Machiels Tijdens het snoeien van zijn buxushaag werd het slachtoffer bestolen.
Vier Rijselse twintigers riskeren 18 tot 24 maanden celstraf voor de diefstal van een halsketting van een man die in de Krekelheedstraat in Vichte (Anzegem) in zijn tuin aan het werk was. Ze zitten al vier maanden in voorhechtenis. Drie van hen ontkennen iets met de diefstal te maken te hebben.

Rond 16 uur belandde het viertal op 20 augustus vanuit Rijsel in Vichte. “Verkeerd gereden op weg naar Wevelgem om een auto te kopen”, vertelden ze aan de rechter. Ze stapten even uit om de benen te strekken en een te plassen. Mohamed A. (20) maakte van de gelegenheid misbruik om de halsketting van een man die zijn buxushaag aan het snoeien was te stelen. Daarna sprong hij opnieuw in de wagen bij de drie anderen. Na een achtervolging tussen Vichte (Anzegem) en Kortrijk kon de politie hen klissen. A. verklaarde dat ze naar België waren afgezakt om te stelen en dat ze allemaal van die plannen afwisten. “Flauwekul”, ontkenden de drie anderen van 23, 24 en 26 jaar dat. “Het was een impulsieve beslissing van mij alleen, de anderen zagen de diefstal zelfs niet gebeuren”, probeerde A. op de zitting dan toch de drie anderen uit de wind te zetten. Na zijn arrestatie gaf A. nog een valse naam op. Vonnis op 8 januari.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.