Dancing komt er voorlopig niet

Er komt nog geen danstempel in de vroegere textielfirma Steverlynck in de Oudenaardestraat in Vichte.

Het provinciebestuur volgt het advies van het gemeentebestuur van Anzegem en ketst de bouwaanvraag af. Omwonenden dienden 628 bezwaren in. Ze vrezen vooral lawaai- en parkeerhinder.


Initiatiefnemer Klaas De Coster van Flight 90, die al een gelijknamige danstempel in Opwijk in Vlaams-Brabant heeft, gaat niet in beroep bij de raad voor vergunningsbetwistingen.


"Het protest slaat nergens op en voor mij is het duidelijk dat ook de politici dit hier niet willen", zegt Klaas De Coster.


"Zo verwijst het provinciebestuur naar het ontbreken van zestien plaatsen voor gehandicapten en het ontbreken van hellende vlakken naar danspodia voor mensen met een beperking. Over meer gaat het niet. Voor mij zegt dat genoeg. Ik ga nu op zoek naar andere locaties in de buurt, maar ik geef tegelijk ook de plannen in het vroegere Steverlynck niet op. We dienen later eventueel een nieuw dossier in, aangepast volgens de opmerkingen van het provinciebestuur", aldus De Coster.


De zaakvoerder wil een danstempel met maximaal 600 bezoekers per avond in een geluidsdichte bunker, alleen voor 20-plussers en met parkeerwachters om de rust te bewaren op een parking met 260 plaatsen. Flight 90 zou twee zaterdagen per maand open zijn van 22 tot 5 uur. (LPS)