Brandweer blijft ter plaatse bij ruiming ontplofte silo

De ontplofte silo wordt leeggemaakt.
Alexander Haezebrouck De ontplofte silo wordt leeggemaakt.
Bij het bedrijf Pouleyn in Vichte zijn ze bezig de silo, die vrijdagmorgen ontplofte en waarbij een arbeider het leven liet, leeg te halen. “We proberen de smurrie los te maken door er water op te spuiten, maar dat kan enige tijd duren”, klinkt het bij het reinigingsbedrijf. De brandweer houdt ondertussen een oogje in het zeil. 

Bij het poorten- en ramenbedrijf Pouleyn is de verslagenheid nog enorm na het ongeval vrijdagmorgen. Vier arbeiders van een externe firma wilden toen de silo leeghalen nadat daar donderdag een brandje had gewoed. Bij het openen van de silo ontstond een steekvlam. De arbeiders liepen zware brandwonden op. Matthias Vuylsteke overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De drie anderen liggen nog in een coma. Ondertussen is een ander bedrijf bezig de silo leeg te halen. “We proberen de smurrie los te maken door er water op de spuiten, want het is volledig vastgekoekt”, vertelt de zaakvoerder van reinigingsbedrijf Derudder Cleaning. De brandweer houdt ondertussen een oogje in het zeil. 

De ontplofte silo wordt leeggemaakt.
Alexander Haezebrouck De ontplofte silo wordt leeggemaakt.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.