Aantal fietsstraten in Anzegem breidt uit

De Kerkdreef, Vichteplaats, Kasselrijstraat en een deel van de Beukenhofstraat worden vanaf 1 september fietsstraten.
Jan Van Maele De Kerkdreef, Vichteplaats, Kasselrijstraat en een deel van de Beukenhofstraat worden vanaf 1 september fietsstraten.
De Kerkdreef, Vichteplaats, Kasselrijstraat en een deel van de Beukenhofstraat worden vanaf 1 september fietsstraten. Na 4 maanden wordt dit project opnieuw geëvalueerd. 

In een fietsstraat hebben fietsers voorrang. Als fietser mag je er de volledige breedte van de rijbaan gebruiken bij éénrichtingsverkeer, of de volledige rechterhelft van de rijbaan bij tweerichtingsverkeer. Automobilisten en andere motorvoertuigen mogen er maximum 30 kilometer per uur rijden én ze mogen de fietsers niet inhalen. Anzegem telt al een aantal fietsstraten, zoals de Sint-Antoniusstraat, de Nieuwpoortstraat, Butsegem en de Groeningestraat.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dirk Hombecq

    Luc de gemeente overdrijft zeker niet integendeel nog veel te veel laksheid met het verkeer als fietsers voelt je je zeker niet veilig in Anzegem

  • Luc Vancraeynest

    Overdrijft de gemeente niet? Een fietser die maar 10 à 15km/u rijdt op een brede fietsstraat hindert enkel de brave autochauffeurs want de anderen steken de fietser zo voorbij. Er is nauwelijks politiecontrole op. De vele landwegen in Anzegem zijn zo smal dat auto's er geen fietser mogen oversteken omdat de afstand met de fietser minimum 1 of 1,5m moet zijn! Die wegen zijn dus in feite allen fietsstraten maar weinig auto's respecteren dit. Ze passeren me rakelings.