22 maanden cel en 8.000 euro boete voor twee wietplantages, waarvan één in eigen straat

Kenny L. gaf toe dat hij in Deinze een cannabisplantage runde in een woning die hij huurde. Archieffoto ter illustratie.
Kristof Pieters Kenny L. gaf toe dat hij in Deinze een cannabisplantage runde in een woning die hij huurde. Archieffoto ter illustratie.
Kenny L. (34) uit Anzegem en een 33-jarige Nederlander hebben van de rechter in Kortrijk elk 22 maanden cel gekregen in een dossier waarbij twee wietplantages werden ontdekt. Eén daarvan was nog in opbouw, in een woning die L. extra huurde in z’n eigen straat. De rechter oordeelde dat de man 80.000 euro winst maakte. Dat bedrag is nu verbeurdverklaard.

Samen met zijn vriendin huurde Kenny L. in de straat waar hij woonde nog een huis, zogezegd voor zijn schoonvader. Maar die kwam er nooit wonen. De eigenares vond dat eigenaardig. En toen de vrouw plots merkte dat er een Nederlander logeerde die in de weer was met potgrond, belde ze de politie. Die trof in het huis een cannabisplantage in wording aan. Kenny L. en zijn vriendin werden op de rooster gelegd. Zo ontdekte de politie dat de man in Deinze cannabis kweekte in een huurwoning. Op zolder was daar een plantage met zowat 750 planten. De speurders vonden er ook bezwarende DNA-sporen. Volgens het parket werd al twee keer geoogst.

“Nederlander nog nooit gezien”

Kenny L. beweerde dat hij de Nederlander, die logeerde in de gehuurde woning in zijn straat, helemaal niet kende. “Mijn schoonvader was overleden en daarom deed ik aan onderverhuur”, klonk het. De man gaf wel toe dat hij de plantage in Deinze had opgezet, evenwel zonder medeweten van zijn vriendin. “We zaten in geldnood door enkele tegenslagen”, legde hij uit. “Een fortuin heb ik er niet mee verdiend maar het liet ons wel toe om niet langer te zitten cijferen om eten te kunnen kopen.”

Elk 22 maanden cel

Net zoals Leroy F., de Hollander, kreeg ook Kenny L. nu 22 maanden cel. Beiden moeten ook 8.000 euro boete betalen. De rechter sprak een verbeurdverklaring uit van 80.000 euro, geld dat L. zou verdiend hebben met zijn plantage in Deinze. De vriendin van de Anzegemnaar werd gedeeltelijk vrijgesproken: zij kreeg tien maanden waarvan een deel met uitstel en een boete van 800 euro. De eigenares van de woning in Anzegem waar de plantage in aanbouw werd ontdekt, krijgt 5.470 euro schadevergoeding. De rechter wees Netwerkbeheerder Fluvius 5.000 euro toe.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Pieter Bossuyt

    Wat een lachertje, kzou beter ook beginnen kweken want in bak moe je toch nie en 8000euro boete... Hahaha man het gerecht op een best