2.000 euro boete voor financieel analist die meer dan eens reed onder invloed

Een 29-jarige man uit Waregem heeft van de politierechter in Kortrijk een rijverbod van drie maanden en een boete van 2.000 euro gekregen omdat hij betrapt werd op sturen onder invloed van alcohol, cannabis en cocaïne. Hij gebruikt al sinds z’n zestiende, maar kan beroepshalve perfect functioneren, zegt hij.

De Waregemnaar werd vorig jaar door de politie aan de kant gezet in de Stijn Streuvelsstraat in de Anzegemse deelgemeente Ingooigem. De man bleek niet alleen onder invloed van alcohol (zowat 1,2 pro mille) maar hij testte ook positief voor cannabis en cocaïne. “Toen ik uw dossier las, schrok ik”, zegt de politierechter. “U heeft allesbehalve een fraai strafverleden. Eigenlijk zou u zich moeten schamen.” De kredietanalist gaf aan dat hij geen zware cocaïnegebruiker is, maar gaf wel toe dat hij sinds z’n zestiende verslaafd is aan verdovende middelen. Beroepshalve is er echter geen probleem, klinkt het. Zijn werkgever is bijzonder tevreden over zijn prestaties. “U bent intelligent genoeg om te weten waarmee u bezig bent”, zei de politierechter nog. Voor hij zijn rijbewijs kan terugkrijgen, moet de man eerst met goed gevolg een geneeskundig en psychologisch onderzoek ondergaan.

politierechtbank in Kortrijk
Hans Verbeke politierechtbank in KortrijkReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.