Zware vechtpartij tussen jongeren na afterparty in buurt Sportpaleis

Vechtpartij buurt sportpaleis
RV Vechtpartij buurt sportpaleis
Er zijn beelden opgedoken op sociale media van een gewelddadige vechtpartij aan het Antwerpse Sportpaleis. Op het filmpje is te zien hoe een 24-jarige Fransman hard wordt aangepakt door enkele jongeren. De feiten dateren al van 20 juli. De politie is een onderzoek gestart naar poging tot doodslag en identificeerde vier verdachten. Het slachtoffer is er minder erg aan toe dan je zou vermoeden na het bekijken van de beelden.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De beelden zijn niet voor gevoelige kijkers. Ze doken vrijdag op op sociale media. “De feiten dateren van 20 juli, de dag nadien kregen we de beelden al in handen”, zegt Sven Lommaert van de Antwerpse politie. “Op het moment zelf werden onze teams opgeroepen voor een zogezegde banale vechtpartij. Toen we arriveerden, was er nog weinig aan de hand. Pas na het zien van de beelden is onze recherche een onderzoek naar doodslag gestart. Het geschil situeert zich in de Tibetaanse gemeenschap. De vechtpartij deed zich ’s ochtends vroeg voor in de Slachthuislaan na een afterparty van een Tibetaans voetbaltoernooi. Er waren vooral Fransen en Belgen met Tibetaanse roots bij betrokken.”

Vier verdachten geïdentificeerd

Het slachtoffer is een 24-jarige Fransman. Hij liep een gebroken neus op en enkele lichte verwondingen. Twee dagen nadat hij werd toegetakeld, kon hij het ziekenhuis al zelfstandig verlaten. 

De politie kon vier verdachten identificeren. Daar zitten twee Belgen van 18 en 22 jaar en een Fransman van 26 bij. Ze hebben zelf ook lichte snijwonden opgelopen omdat er met flessen werd gegooid tijdens het geschil (niet te zien op de beelden). De vechtpartij zou in een dronken sfeer ontstaan zijn. De vier verdachten worden opgespoord voor verhoor.
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jozef Van Schuerbeeck

  Vier mannen tegen een. Die krachtpatsers verdienen een zware straf.

 • Andy Boudry

  Een hele bende tegen 1 . En natrappen als je al bewusteloos op de grond ligt , bende mietjes . Er zijn geen echte mannen meer , zeker niet bij hen , wij vroeger 1 tegen 1 . En niet natrappen als de andere op de grond lag . De week erop samen pinten drinken ...

 • Kristof Maes

  Begin al eens met de kopschoppers zichtbaar in beeld te brengen en vergroot hun foto uit. Dan kunnen mensen die dit toch wel een stap te ver vinden de maatschappij beschermen door maatregelen te nemen. Op de politie moet je niet wachten die worden teruggefloten door de politiek

 • Dirk Saenen

  "Wie zijn kind liefheeft, spaart de roede niet." Een oude wijsheid, die dringend opnieuw moet toegepast worden. Door de ouders, maar zeker ook door justitie. Het gevoel van straffeloosheid leidt tot meer wangedrag.

 • Benny Van den broeck

  Bende lafaards gewoon!