Zware brand in petroleumbedrijf Antwerpse haven: 300 personen geëvacueerd

Ongeveer driehonderd personen moesten geëvacueerd worden bij Gunvor Petroleum.
Marc De Roeck Ongeveer driehonderd personen moesten geëvacueerd worden bij Gunvor Petroleum.
Bij Gunvor Petroleum in de Antwerpse haven zijn een driehonderdtal personen geëvacueerd door een zware industriebrand. De bedrijfsbrandweer en brandweer Antwerpen zijn druk in de weer om de situatie onder controle te krijgen. Er vielen geen gewonden.

“We kunnen bevestigen dat er een brand woedt in een dieseltank in het bedrijf op de Scheldelaan”, zegt Jasmien O van Brandweer Zone Antwerpen. “Onze eigen diensten en de brandweer van het bedrijf zelf zijn druk in de weer met het beschuimen van de brand. De operationele coördinatie is afgekondigd.”

Ongeveer driehonderd personen moesten geëvacueerd worden. Er vielen geen gewonden. De hinder blijft beperkt binnen het bedrijf.

Gunvor Petroleum Antwerpen (GPA) is een middelgrote raffinaderij volgens Europese normen wat betreft aardoliecapaciteit en raffinagecomplexiteit. Het bedrijf maakt deel uit van de Zwitsers-Cypriotische Gunvor Group.

De zwarte rookpluim was van over heel het havengebied te zien.
Marc De Roeck De zwarte rookpluim was van over heel het havengebied te zien.
Marc De Roeck
Marc De Roeck
Marc De Roeck
Marc De Roeck
Marc De Roeck14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerrit Mangé

  Vraag mij af of de schepen van onze Antwerpse haven al eens hebben nagedacht hoe ze een volledige evacuatie van de Scheldelaan gaan regelen vermits ze overal maar 1 rijvak hebben overgelaten ,zowel aan de Siberiabrug als langs de Noordlandbrug, de 2 enige uitgangen als je het hoge noorden niet meerekent. Dan zijn ze 24 uur later nog bezig.

 • Ronny Van de Wal

  Het bedrijf heeft zijn roots in Rusland en is ook actief in Dubai,(en in een honderdtal andere landen).Zoek het maar op.En Marie Vandam heeft gelijk.Overal in Europa ineens branden in de petro business.

 • Andre Hermans

  Het is mij een waar genoegen dat er geen gekwetste of gewonden gevallen zijn, zelf heb ik er 33jaar gewerkt onder de licentie van B.R.C in zo'n gevallen ben je toch bekommert met je ex collega's en tevreden dat het voor hen goed is afgelopen.

 • Carine Dewaele

  witte rook is condens van de koeltorens

 • Ronny Van Wijngaerden

  allee de prijzen zullen weer stijgen aan de pomp