Zuurgooier op 3 april voor hof van beroep

Het proces in beroep tegen Jelle Frenken (41), de man die poetsvrouw Marina Tijssen (53) overgoot met zwavelzuur nadat hij maandenlang haar werkgever warenhuisketen Delhaize had afgeperst, zal op 3 april gepleit worden voor het Brusselse hof van beroep.

Frenken werd in oktober door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een celstraf van achttien jaar en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank van tien jaar, maar ging in beroep tegen die uitspraak. De feiten vonden plaats op 20 februari 2015 in de Delhaize in de Antwerpse Museumstraat. De 53-jarige vrouw werkte er als poetsvrouw en Frenken was toen al maanden de winkelketen aan het afpersen door te dreigen met een dergelijke aanval. De plannen voor die afpersing begon hij maanden voordien te smeden, nadat hij zijn job was kwijtgeraakt en in geldnood kwam.


Volgens de rechtbank maakte Frenken zich schuldig aan afpersing, poging afpersing en moordpoging. Hij kon immers geen andere bedoeling gehad hebben dan het slachtoffer te doden. Frenken moest zijn slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van 497.751 euro. (WHW)