Zumbaleraar leerde overvaller kennen in travestiebar

De 36-jarige man die is opgepakt voor de overval op zumbaleraar Jhonny Zapata op Linkeroever, leerde hem kennen in een kroeg in de buurt. Zapata was verkleed als travestiet. Dat verkaart waarom hij aangetroffen werd in pikante vrouwenkleding. Verdachte F.T. ontkent overigens dat hij de man van het balkon heeft geduwd.

Stilaan komt er meer duidelijkheid over hoe Jhonny Zapata, een populaire zumbaleraar bij Basic Fit op de De Keyserlei, vorige week een bijna dodelijke val maakte in de Blancefloerlaan. Een 36-jarige Marokkaanse man had Zapata de avond voordien ontmoet in een kroeg in het Schipperskwartier. Zapata was verkleed als travestiet en zocht in het café contact met mannen.


Tegen de ochtend gaf de man een lift aan Zapata. Verdachte F.T. reed overigens in een gestolen wagen. Hij ging ook mee naar binnen op de Blancefloerlaan waar Zapata en zijn man wonen. De man van Zapata vertrok 's morgens naar zijn werk. De 36-jarige F.T. bleef om nog iets te drinken.


Advocaat Mathias De Daele geeft F.T.'s versie van de feiten: "Volgens mijn cliënt is er een dispuut ontstaan toen het slachtoffer aandrong op seks. Er zijn wederzijdse klappen gevallen. Dat is ook de reden waarom de betichting is afgezwakt van poging doodslag naar opzettelijke slagen en verwondingen. Mijn cliënt zegt niet op het balkon te zijn geweest."

Slagen en verwondingen

Rond 9.30 uur klom Jhonny Zapata op zijn balkon op de eerste verdieping en viel naar beneden. Volgens het parket wilde hij vluchten voor de gewelddadige overvaller. Hij raakte daarbij zwaar gewond omdat zijn handen waren vastgebonden.


"Er zijn nog een aantal onduidelijkheden in het dossier", zegt De Daele. "Daarom zal ik de politie vragen om volgende week een uitgebreidere verklaring van mijn cliënt af te nemen."


De 36-jarige Marokkaan is aangehouden voor diefstal van een auto en een laptop, en voor slagen en verwondingen aan Jhonny Zapata. Hij verschijnt aanstaande maandag voor de raadkamer. (PLA)