Zorgpersoneel ZNA Middelheim houdt protestactie tegen bewonersparkeren

Het zorgpersoneel van ZNA Middelheim heeft geprotesteerd tegen de invoering van het bewonersparkeren buiten de Singel. Begeleid door ambulancewagens ondernamen boze personeelsleden een optocht langs de site van het ziekenhuis en de Floraliënlaan.

Vanaf 1 april is in de wijk tussen ZNA Middelheim en de Grote Steenweg een blauwe parkeerzone ingericht. Met de maatregel wil de stad de parkeerdruk voor bewoners verlagen. Die mensen moeten dan wel een parkeervergunning aanvragen. Wie geen vergunning heeft, mag maximaal twee uur parkeren mét parkeerschijf.

Het bewonersparkeren zorgt voor grote onvrede bij de bijna 3.000 personeelsleden van ZNA Middelheim. Omdat er op de site van het ziekenhuis amper 500 parkeerplaatsen voor werknemers voorbehouden zijn, zoeken de meeste personeelsleden immers plaats in de omliggende straten. Om personeelsleden uit de nood te helpen besliste de directie om tijdelijk pendelbusjes in te leggen tussen het ziekenhuis en de openbare parking aan park Den Brandt. 

Roze parkeerzone

Als oplossing voor het probleem schuift het personeel van ZNA Middelheim het omzetten van de ‘blauwe’ naar een ‘roze’ parkeerzone naar voren. Die maakt het – mits betaling van een dagtarief – wél mogelijk om langer dan twee uur te parkeren.

Het Antwerpse stadsbestuur liet eerder al verstaan dat het de uitgebreide parkeerzones “op termijn wil evalueren”.

Begeleid door ambulancewagens ondernamen boze personeelsleden een optocht langs de site van het ziekenhuis en de Floraliënlaan.
Laenen Begeleid door ambulancewagens ondernamen boze personeelsleden een optocht langs de site van het ziekenhuis en de Floraliënlaan.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Francois stras

    Ik zou zeggen ik begrijp ze ,maar er zijn zoveel mensen die gaan werken met de auto en heel veel kunnen ook niet op de parking van hun werk lokatie parkeren , moeten ook soms een eind uit de buurt parking gaan zoeken ...jammer maar zo is het nu eenmaal .Ken iemand die werkt in Gent , kan ook niet dicht bij de firma parkeren ...ook ergens een parking zoeken ,liefst niet betalend ..heeft zijn mini fiets bij en denkt nu aan een elektrische step.

  • patrick bockstael

    ik woon in de Floraliënlaan, en wij zijn als bewoners allemaal heel blij dat die blauwe zone is ingevoerd, we kunnen eindelijk terug voor onze eigen deur, of in onze eigen straat parkeren. Het personeel van het ziekenhuis wil niet betalen voor de parking van het ziekenhuis zelf en nemen onze plaatsen dan maar af, en het is niet zo dat als je thuis komt van je werk, dat er plaats is. Verplegend personeel werkt 24/7, dus staan dag en nacht in de weg met hun auto's