Zorgbedrijf Antwerpen vertelt verhalen van bewoners in podcast

De leerlingen interviewden vier senioren en maakten er een prachtige podcast van.
shutterstock De leerlingen interviewden vier senioren en maakten er een prachtige podcast van.
Zorgbedrijf Antwerpen tekent al vijf jaar lang de levensverhalen van zijn bewoners op. Nu lanceert het ook een podcast, opgenomen door de leerlingen van het vierde jaar voeding-verzorging van het Sint-Jozefinstituut in Borsbeek.

De leerlingen gingen voor die podcast in gesprek met vier senioren: Marcel (82), Emmy (70), Maria (80) en Rina (73). De leerlingen stelden Maria en de andere senioren vragen over hun herinneringen aan hun eerste landschap. De antwoorden waren erg uiteenlopend. Ieder van hen vertelde vanuit de eigen achtergrond, gekleurd door het verdere verloop van hun leven en de emoties verbonden aan hun karakter. Podcastmaker Wederik De Backer maakte er een sprekend luisterspel van.

De podcast werd gemaakt in opdracht van De Veerman en De Singel en naar aanleiding van de theatervoorstelling ‘A concert called landscape’ die Josse De Pauw komend seizoen zal opvoeren. De verhalen kan je hier gratis beluisteren.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.