ZOO Planckendael viert 10de verjaardag van Kai-Mook met feestweekend

Kai-Mook en Tun-Kai.
ZOO Antwerpen Kai-Mook en Tun-Kai.
Op zondag 17 mei 2009 verkeerde het hele land in feeststemming bij de geboorte van Kai-Mook. Om de tiende verjaardag van de eerste Belgische olifant te vieren, organiseert ZOO Planckendael op 17, 18 en 19 mei een verjaardagsweekend. Alle kinderen die 10 jaar zijn of dit jaar 10 worden (geboren in 2009), krijgen dan gratis toegang.

Meer dan 100.000 mensen volgden de geboorte van Kai-Mook op 17 mei 2007 in de Antwerpse Zoo via een livestream. Het kleine olifantje verhuisde drie jaar later met haar familie naar een nieuw en groot verblijf in ZOO Planckendael, waar ze vorig jaar ook mama werd van Tun Kai.

Verzorger Cedric Goethals: “Ik denk nog vaak terug aan het mooiste moment in mijn leven als olifantenverzorger: toen baby Kai-Mook na de geboorte rechtstond op haar pootjes en onmiddellijk begon te drinken bij haar mama! Zo’n opluchting en zo mooi!”

Tekeningen

ZOO Plackendaal gaat de tiende verjaardag van Kai-Mook in het weekend van 17, 18 en 19 mei vieren met gratis toegang voor alle kinderen die dit jaar ook 10 jaar zijn of worden (geboren in 2009). Bovendien krijgen de olifanten elke dag van dit weekend om 15 uur een verjaardagstaart. Verjaardagskaartjes of tekeningen kan je afgeven in de shop van ZOO Planckendael zodat ze de olifantentempel kunnen sieren.

Anja Stas, commercieel directeur: “We hebben de mensen betrokken zoals familie en hen het verhaal van begin tot eind mee laten volgen, van zwangerschap tot live geboorte. Het mooiste moment voor mij was het natuurlijke wonder van de geboorte zelf, zo’n emotie! Pas achteraf besef je dat we België toen positief hebben verbonden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.