Zomerbar met zicht op de Schelde

Een cocktail drinken met je voetjes in het zand, het kan vanaf vandaag bij zomerbar Jardim.
Laenen Een cocktail drinken met je voetjes in het zand, het kan vanaf vandaag bij zomerbar Jardim.

Hoewel je het niet meteen aan het weer ziet, is de zomer niet meer zo veraf. Her en der openen de eerste zomerbars stilaan opnieuw de deuren na een lange winterslaap.


Vanaf vandaag kan je aan de Scheldebocht, recht tegenover De Shop en Velvet Lounge, terecht bij Jardim, een pop-upzomerbar met een urban bohemianlook. Jardim betekent tuinen in het Portugees en dat zie je in de aankleding.


"Er zal enorm veel groen zijn in de aankleding van de zomerbar. Het zal een combinatie worden van strand en tuin", vertelt Kevin Binnemans, operationeel verantwoordelijke. Jardim zal uitgebaat worden door Shrimp Tempura Group, de mannen achter The Shop Evenementen hall, Discotheek Roxy, Club Vaag en Velvet Lounge.

Foodtrucks

Toch is het niet de bedoeling dat het night life wordt. "Geregeld zullen er foodtrucks uitgenodigd worden, op zondag zullen we barbecues organiseren, we hebben een nomadentent voor kleine privéfeestjes en een 'green terras' dat kan worden afgehuurd of dienst kan doen bij slecht weer", legt Kevin uit.


Maar de grote troef is het grote dakterras waar je 's avonds de zon kan zien verdwijnen achter de Schelde. Jardim opent vanavond om 17 uur. Daarna zal de zomerbar elke dag open zijn behalve op maandag vanaf 16 uur. Op zondag opent de bar al om 12 uur. In principe sluit de zomerbar in september, tenzij het weer het toelaat om langer open te blijven. (ADA)