Zelfs De Wever kan niet weerstaan aan Facebook

Hij proefde jaren geleden al eens voorzichtig van Facebook, maar pas nu lijkt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) er echt werk van te willen maken. Dinsdag lanceerde hij zijn eigen pagina, met een luchtbeeld van de stad als omslagfoto. Na een halve dag waren er al 30.000 likes.

"Hopelijk ga ik hier geen spijt van krijgen", zo kwam De Wever binnen. De meeste reacties bleven positief. Hier en daar verscheen een kritische opmerking. "Wanneer komt de kracht van de echte verandering, kijk naar de Paradise Papers" (over belastingontwijking van grote bedrijven), postte iemand. Of nog: "Weer een vechtpagina erbij. België moet eraan." De burgemeester krijgt ook goede raad. "Met uw druk leven zou ik niet met Facebook beginnen. Voor je het weet, ben je verslaafd."

Meer tekst en beeld

N-VA-woordvoerder Joachim Pohlmann verduidelijkt waarom De Wever zich toch op Facebook waagt. "Bart De Wever had ooit al een Facebookpagina. Daar werd een tijdje een videodagboek op bijgehouden. Maar de pagina ging in slaapmodus. Hij zit ook op Twitter, maar daar gaat het vaak heel hard en politiek aan toe. Op Facebook kan hij meer tekst en beeld kwijt. Dat ligt hem beter. Harde politieke boodschappen werken averechts op Facebook. Je zal hem wel over zijn beleid zien posten. Bedrijfsopeningen, wijkbezoeken, vieringen: dat past uitstekend op zo'n pagina. Je moet er niet op rekenen dat hij gaat reageren op uitspraken van politieke tegenstanders", besluit N-VA-woordvoerder Pohlmann. (PHT)