Zakenman die verdacht wordt van invoer 1,8 ton coke vrijgelaten

De pakken cocaïne zaten verstopt in een container met verpakkingen voor de horeca.
epa De pakken cocaïne zaten verstopt in een container met verpakkingen voor de horeca.

De Antwerpse zakenman Jamal S. (37) uit Wilrijk is weer op vrije voeten. De man zat bijna negen maanden in de cel op verdenking van invoer van 1,8 ton cocaïne.  

De drugs werden eind 2017  door de douane aangetroffen in een container geladen met karton. Jamal S. houdt vol dat hij niet wist dat er drugs in zijn container verstopt zaten.  Zijn advocaat Sven Mary bevestigt dat de raadkamer zijn cliënt zopas heeft vrijgelaten. 

 Jamal S. is zaakvoerder van een bedrijf in horecamateriaal en voert grote hoeveelheden verpakkingen, zoals pizzadozen of andere spullen voor horeca in. 

Bende van Lint 

In een ander drugsdossier blijven vijf verdachten wel aangehouden. 

De vijf verdachten zijn Joeri V., Felipe G., Mohamed G., Toulant K. en Carl D.W.  De mannen  werden twee weken geleden gearresteerd in een loods achter een bedrijfje op de Liersesteenweg in Lint. Zij waren bezig met vaten met fruitpulp uit een container te halen. In de container stak ruim 1 ton cocaïne.  Volgens het Antwerpse parket zou dezelfde bende vorig jaar al 0,5 ton cocaïne hebben binnengesmokkeld in containers gevuld met hout. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.