Exclusief voor abonnees

Wouter Van Besien (Groen) zoekt een nieuwe job, maar gunt zichzelf ook tijd: “Het doet me goed om eens wat afstand te nemen. Ik kan hard genieten van deze stad”

Wouter Van Besien laat de auto zoveel mogelijk staan in de stad en kiest voor de fiets.
Florian Van Eenoo Photo News Wouter Van Besien laat de auto zoveel mogelijk staan in de stad en kiest voor de fiets.
In december blikken we in 19 verhalen terug op 2019 in regio Antwerpen. In 2018 was Wouter Van Besien (Groen) nog kandidaat-burgemeester. Die droom verdampte. In mei dit jaar verloor de Borgerhoutenaar ook zijn Vlaamse parlementszetel. Tot maart krijgt hij een uittredingsvergoeding. Toch gunt Van Besien (48) zich de tijd om iets nieuws te vinden. “Binnen of buiten de politiek? Ik wéét het nog niet. Ik kan nu heel hard genieten van de stad. En de titel of de beker voor Antwerp: dat zou wel mooi zijn.”

Hartje Borgerhout, Bar Bakeliet. Wouter Van Besien is amper binnen als een oudere man met een Jan Peumans-accent om een selfie vraagt. Van Besien haalt zijn hartelijkste lach boven en stemt toe. Hier zit geen ongelukkige politicus. “Professioneel bracht 2019 een grote verandering. Op dit moment verloopt mijn leven tegelijkertijd relaxt én spannend omdat het alle kanten uit kan. We zullen zien wat er in 2020 uit de bus komt. Intussen heb ik tijd om met mijn vrouw (Danielle Dierckx, directeur van De Roma, red.) naar het theater te gaan en met mijn zoon naar de film. Ik heb veel periodes gekend dat mijn job alles opslorpte. Dat was al zo toen ik nationaal secretaris van de Chiro was (1998-2001, red.).  Eens wat afstand nemen: dat doet je goed.”

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kris Verbeek

  Dit bewijst nog maar eens dat politici veel te grote uitstap premies krijgen.

 • Marc Lehaen

  Had beter bij de chiro gebleven.....

 • Johan Van loocke

  Ze zoeken nog een fietsenteller in China lol .

 • François Nuyts

  Hij gaat gebruik maken van alle fietspaden en fietsostrades die er onder dit bestuur zijn aangelegd dus .

 • David De Geyter

  Krijgt zo iemand als toekomstige collega.