Wouter Van Besien (Groen): “Ik ga nu job buiten de politiek zoeken”

Bart De Wever en Wouter Van Besien tijdens een interview voor deze krant net voor de verkiezingen.
Foto Jan Aelberts Bart De Wever en Wouter Van Besien tijdens een interview voor deze krant net voor de verkiezingen.
Politiek is genadeloos. Vandaag ben je het onomstreden kopstuk, morgen sta je op de keien. Vraag het maar aan Wouter Van Besien (47). Hij verliest zijn zitje in het Vlaams parlement. “Achttien jaar lang heb ik de politiek langs alle kanten gezien. Wát ik nu juist ga doen, weet ik nog niet. Maar dat zal wel buiten de politiek zijn.”

Even terugspoelen naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Wouter Van Besien is dé grote uitdager van Bart De Wever (N-VA). Groen gaat fors vooruit, maar een coalitie zonder N-VA is niet mogelijk. Sp.a vindt de voorstellen van N-VA voldoende voor samenwerking, Groen niet. “Er zat niets in wat ons enthousiast kon maken”, zo kijkt Van Besien erop terug. “Vandaag stel ik vast dat de vele mensen die toen voor ons hebben gestemd, zijn gebleven. Spijt hoef ik dus niet te hebben.”

Lijstduwer

Van Besien verzamelde als lijstduwer zondag 8.286 voorkeurstemmen, een paar duizend te weinig om verkozen te geraken. “Als je zekerheid wil, moet je niet in de politiek stappen. De positie die ik had, was niet evident, de uitslag minder goed dan gehoopt. Uiteraard ben ik wel ontgoocheld. Maar het resultaat op stadsniveau sterkt me ook om door te gaan als fractieleider in de gemeenteraad.”

Wouter Van Besien was tussen 2009 en 2014 ook nationaal voorzitter van Groen en van 2006 tot 2010 districtsschepen in Borgerhout.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan De Cock

  Terug met voetjes op grond begrijpen hoe hard de werkmens moet werken voor zijn pré

 • Joseph Vande Reyd

  Hij zal wel op zijn pootjes terecht komen dankzij geleverde hand en spandiensten ten voordele van derden zoals ALLE politici het doen, vanuit zijn eigen "kwaliteiten "moet hij daarentegen niet uitgaan om hoedanook aan de bak te raken

 • Stefan Vantstraat

  Eindelijk! Beter laat dan nooit! (Ni verschieten dat je nu zal moeten werken voor je kost he man!)

 • Jo Meysmans

  Eindelijk er van af. Toch veel succes met de nieuwe job.

 • piet devlieger

  Misschien kan hij ergens bij de groendienst van een gemeente gaan werken ? De problemen bij de wortel aanpakken en nog gezond werk ook.