Exclusief voor abonnees

Wonen met zicht op fabriek van ‘t Arabierke: historisch beschermde site wordt omgetoverd tot woonerf met flats, lofts en penthouses

Werken starten maart 2020 en zullen 2,5 jaar duren

Jan Van der Henst, zakenpartner Katleen Delcroix, Liane De Meester (vastgoed De Meester), Hans Janssen, Cedric Vanhencxthoven (Heylen Vastgoed) en Anne Gorlé.
Klaas De Scheirder Jan Van der Henst, zakenpartner Katleen Delcroix, Liane De Meester (vastgoed De Meester), Hans Janssen, Cedric Vanhencxthoven (Heylen Vastgoed) en Anne Gorlé.
Op de site van Confiserie Roodthooft, waar vroeger jarenlang het populaire snoepje ‘t Arabierke werd gemaakt, verrijst tegen eind 2022 een woonerf met 50 appartementen, stadswoningen, lofts en penthouses. Vanaf maart starten de bouwwerken. Wij kregen alvast een inkijk in hoe het Woonerf er zal uitzien.

Op de site van Confiserie Roodthooft werden al sinds 1930 de Arabierkes geproduceerd, maar omdat de fabriek niet kon uitbreiden, verhuisde de productie naar Turnhout. De gebouwen werden te koop aangeboden en het was de familie Delcroix die ze kocht met als doel er een uniek woonproject van te maken die een meerwaarde zou betekenen voor de buurt en de stad. Confiserie Roodthooft wordt daarom Woonerf Confiserie.

De schoorsteen zal een landmark worden
bold architecten De schoorsteen zal een landmark worden

De site is grotendeels beschermd als monument. Het huis dateert uit 1905 maar ook de achterliggende fabrieksgebouwen, stallingen en pakhuizen zijn beschermd en dus worden die allemaal behouden

Architect Anne Gorlé

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.