Wilrijkse jeugdhuizen herbeleven hun gouden tijd op tweede Retrofuif

Illustratiebeeld.
Shutterstock Illustratiebeeld.
De Wilrijkse jeugdhuizen organiseren voor de tweede keer hun Retrofuif. Op 12 oktober zullen in zaal Theadrôme de sixties, seventies en eighties herleven.

Booodt, Jeugdcontactclub, De Fakkel, Tombe en Djevano. Wie bij deze namen de benen voelt jeuken, weet dat het hier gaat om oude jeugdhuizen. Heel wat Wilrijkenaars brachten er hun jeugd door in de jaren ’60, ’70 en ’80. Koppeltjes beleefden er hun eerste slow en aan de toog ontstonden vriendschappen voor het leven.

Op zaterdag 12 oktober komt die gouden tijd opnieuw tot leven op de tweede ‘Retrofuif van de Wilrijkse jeugdhuizen’ in zaal Theadrôme aan de Heistraat. DJ Danny Van Tichelen draait de beste hits van toen. Tickets kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij cultuurcentrum De Kern.

Ook dit jaar wordt de Retrofuif voorafgegaan door een matinee. Omdat de 75ste verjaardag van de Bevrijding wordt herdacht, wordt dit dansfeest in een aangepast kleedje gestoken. Een discobar draait muziek uit de jaren van en na de Tweede Wereldoorlog en er worden beelden vertoond van de vrolijke dagen na de bevrijding van Antwerpen door de geallieerde troepen. Tickets voor de seniorenmatinee kosten 2,5 euro en zijn eveneens verkrijgbaar bij cultuurcentrum De Kern. De matinee start om 14 uur, de fuif om 20 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.