Wildplassende beroepsmilitairen slaan buurtbewoner neer na avondje uit: 60 uur werkstraf

Het justitiepaleis van Antwerpen.
belga Het justitiepaleis van Antwerpen.
Twee beroepsmilitairen zijn door de Antwerpse strafrechter veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur voor een vechtpartij na hun diensturen. Een derde militair gaat vrijuit: hij bleek diegene die de partijen uit elkaar had proberen te halen. 


De beklaagden waren op 22 november 2016 naar een korpsdiner geweest en besloten daarna om nog iets te gaan drinken in bar La Suite aan de Luikstraat op het Antwerpse Zuid. Ze werden daar aan de deur gezet, omdat ze dronken waren en zich storend gedroegen.

Het slachtoffer, dat daar in de buurt woont, zag hen even later wildplassen tegen een gevel. Hij maakte daar een opmerking over, wat bij A.A. (35) niet in goede aarde viel. De militair ging neus aan neus met het slachtoffer staan en deelde de eerste slag uit.

Operatie misschien nodig

Ook zijn collega J.T. gedroeg zich uitdagend en agressief. K.D.G. (26) probeerde hen weg te trekken, maar het kwam tot een vechtpartij. Het slachtoffer werd met letsels aan zijn rechterhand en -enkel naar het ziekenhuis gebracht. Ook een oude schouderblessure begon weer op te spelen. De man heeft nog altijd kinesitherapie nodig en moet misschien nog geopereerd worden.

Via getuigenverklaringen en camerabeelden konden de drie militairen geïdentificeerd worden. K.D.G. pleitte onschuldig en zei dat hij de vechtpartij net probeerde te stoppen. De rechtbank geloofde hem en sprak hem vrij.

J.T. en A.A. bekenden schuld, al minimaliseerde de laatste wel zijn aandeel. Beiden werden al veroordeeld voor verkeersinbreuken en kregen nu een werkstraf opgelegd. Ze moeten het slachtoffer ook een provisionele schadevergoeding van 1.000 euro betalen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.