Wezenberg gaat weer open voor publiek

Het bad kreeg een totaalrenovatie
Klaas De Scheirder Het bad kreeg een totaalrenovatie
Eindelijk goed nieuws voor de Antwerpse zwemmers: het zwembad Wezenberg is klaar voor gebruik. Op maandag 10 december gaat het bad open, een openingsfeest volgt in het weekend van 15 en 16 december.

Even leek het er op dat het nooit goed zou komen met het recreatief bad van de Wezenberg. Na een eerste uitstel wegens verkeerd geleverde gootjes, kwam er een persopening waar schepen Ludo Van Campenhout de kraan mocht opendraaien, om vervolgens weer snel dicht te gaan want hier en daar bleek het zwembad toch nog niet waterdicht. Nu is het zwembad dus definitief klaar.

De kuip werd hersteld, de waterbehandelingsinstallatie en de luchtgroepen werden vernieuwd, de kleedkamers werden gemoderniseerd en uitgerust met hedendaags comfort en de inkomzone kreeg een facelift. Nieuwe led-verlichting en de installatie van zonnepanelen garanderen een energiebesparing van 14.140 euro op jaarbasis. Een mooie extra bovenop de 126.800 euro aan besparingen op jaarbasis dankzij de nieuwe lucht- en waterbehandelingssystemen.

Radio 2

Op maandag 10 december worden de eerste zwemmers al vanaf 6 uur warm onthaald. Alles mag dan wel vernieuwd zijn, de tarieven en openingsuren blijven dezelfde. Alle bezoekers ontvangen op deze eerste zwemdag een leuke attentie en kunnen genieten van een live-uitzending van ‘Start je Dag’. Radio 2-presentatoren Sharon Slegers en Dennis van den Buijs ruilen hun studio in voor het gloednieuwe wedstrijdbad.

Op 15 en 16 december trakteert Sporting A iedereen op het spectaculaire openingsfeest ‘Bommeke’. Maar liefst 24 uur lang kan jong en oud ‘bommekes’ komen springen en deelnemen aan activiteiten. Deze staan allemaal in het teken van de Warmste Week, met als goed doel Special Olympics. 

Het volledige programma staat op www.sportingA.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.