Exclusief voor abonnees

Wetsdokter getuigt over moord op gepensioneerde leraar: “Voor veel verwondingen hebben de beschuldigden geen uitleg”

Bart Goossens 


  ©  Philip Reynaers  / Photo News
Photo News Bart Goossens © Philip Reynaers / Photo News
“Het lichaam van het slachtoffer was zwaar toegetakeld. Véél zwaarder dan dat ik uit de verklaringen van de beschuldigden kan afleiden. Voor veel verwondingen hebben ze geen uitleg.” Dat heeft wetsdokter Werner Jacobs verklaard op het assisenproces tegen moordkoppel Bart Goossens (39) en Natasja De Paepe (37). Volgens de beschuldigden was slachtoffer Frank Serruys (62) erg dronken toen hij werd gedood, maar dat spreekt Jacobs tegen.

Op 14 juni 2017 werd, deels verborgen onder het blauwe afdekzeil van een zwembad, het lichaam van een man aangetroffen langs de Turfvaartsestraat in het Nederlandse Roosendaal. Het slachtoffer - pas later zou duidelijk worden dat het de gepensioneerde Antwerpse leraar Frank Serruys betrof - was zeer zwaar toegetakeld.

“Hij was het slachtoffer geworden van zwaar, stomp geweld op het gelaat en het hoofd”, zei wetsdokter Werner Jacobs, die het verslag van zijn Nederlandse collega die de autopsie uitvoerde, had bestudeerd. “Serruys had ook meerdere zwellingen, onder meer aan de hals, het achterhoofd, de flank, de heupen, de rug, de onderste ledematen. Hij had ook een breuk aan de borstwervel én een breuk aan een onderste rugwervel.”

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Filiep Lapeire

    Levenslang zonder de mogelijkheid vervroegd vrij te komen is de enige terechte straf.