Werkstraf voor slagen aan vriendin

Nasr-Eddine Sekkaki (25), jonger broertje van Ashraf, uit Mechelen moet een werkstraf van 150 uren uitvoeren, omdat hij zijn toenmalige vriendin had geslagen na een twist over zijn auto.


Sekkaki heeft sinds 2011 een knipperlichtrelatie met een vrouw. Op 11 februari 2015 stapte ze naar de politie. De beklaagde had haar in Antwerpen klemgereden, haar uit de auto gesleurd, haar geslagen en is dan met de auto weggereden. Het slachtoffer raakte lichtgewond. De auto was eigendom van Sekkaki. Zijn lief mocht met de auto naar haar werk, maar ze weigerde de auto terug te geven. Daarop zette Sekkaki de achtervolging in. Hij gaf toe dat er een schermutseling ontstond, omdat hij zijn wagen terug wou. De rechtbank herkwalificeerde de feiten naar opzettelijke slagen en verwondingen.


In 2013 gaf de rechtbank in Turnhout hem al een werkstraf van 400 uren: op 29 mei 2013 had hij datzelfde lief ontvoerd aan de schoolpoort van het Heilig Graf. Sekkaki nam haar mee naar een motel in Kasterlee. Een speciaal interventieteam werd opgetrommeld om Sekkaki te arresteren en de vrouw te bevrijden. (KAV)