Werkgever van opgepakte vrienden tunnelkraak getuigt: “Gio werkte lange dagen, die had geen tijd voor bankkraken. Koba, da’s iets anders”

Tweede verdachte Giorgi K. is ook van Georgische afkomst.
rr Tweede verdachte Giorgi K. is ook van Georgische afkomst.
Sinds donderdagochtend zitten drie verdachten in de cel voor de bankkraak op het BNP-Parisbasfiliaal op de Belgiëlei. Twee vrienden en ex-collega’s op het werk, Giorgi K. en Koba M., zijn aangehouden. Een derde verdachte verschijnt vrijdag voor de onderzoeksrechter.  De zaakvoerder van het transportbedrijf waar Giorgi en Koba samen werkten, heeft zo zijn idee over de betrokkenheid van zijn (ex-)chauffeurs. 

De 28-jarige  Giorgi K. werd dinsdagavond in zijn appartement in Berchem gearresteerd. Dat gebeurde zonder veel machtsvertoon. “Zes agenten in burger belden rond 18 uur aan de woning aan. De man was blijkbaar thuis want hij liet hen via de parlofoon binnen”, vertelt een buurman.

Speurders hebben de vingerafdrukken van Giorgi K.  aangetroffen op spullen die in het kelderappartement in de Nerviërsstraat werden achtergelaten. De bankrovers hadden dat appartement gehuurd om hun tunnels naar het bankfiliaal op de Belgiëlei te graven. In de tunnels en het appartement zijn boormachines en slijpschijven gevonden en ook zuurstofflessen die de bankrovers gebruikten om niet bedwelmd te raken in de rioleringen.

Biertje drinken of joint roken

Volgens betrouwbare bronnen geeft Giorgi K.  toe dat hij in het appartement in de Nerviërsstraat was maar dat hij niets gezien heeft van de voorbereidingen van de tunnelkraak. Hij sprak er wel eens af met zijn vriend Koba M. , de eerste verdachte, om een biertje te drinken of een joint te roken.  Soms was er ook een derde man in het appartement. Een joodse man  die Giorgi verder niet kende. 

Giorgi en Koba kenden mekaar al geruime tijd. Zij werkten vroeger samen in een transportbedrijf maar dat ging failliet. Zij gingen dan samen aan de slag bij een transporteur in Wommelgem. De hele dag leverden zij in de regio Antwerpen grote huishoudtoestellen voor elektroketens.  De oude toestellen namen zij weer mee.

Zaakvoerder K.: “Koba is in december op staande voet ontslagen. Hij had een zwart handeltje opgezet met tweedehands toestellen. Die moesten eigenlijk terug naar de elektroketen maar Koba hield ze achter. Op basis van camerabeelden is hij betrapt en buitengezet. Dat Koba is gearresteerd, verwondert mij niet meteen. Hij zat altijd in geldnood en was een bazig type.” 

Koba Melkadze, de vermeende kluizenkraker
RV Koba Melkadze, de vermeende kluizenkraker

Giorgi K. is een ander verhaal. Hij was altijd rustig en beleefd. Hij werkte hier zes dagen op de zeven. Elke ochtend om 6 uur stond hij paraat. Hij was niet zo lang geleden getrouwd en zijn vrouw is niet zo lang geleden naar België overgekomen.” 

Vrijdag weet Koba M. of hij nog langer in de cel moet blijven. Volgens zijn advocaat Sahil Malik ontkent de man zijn betrokkenheid bij de bankkraak. De man wordt gelinkt aan de drilboor die in de tunnels werd achtergelaten na de bankroof. 

“Budget is in orde”

Giorgi K. verschijnt aanstaande dinsdag voor de raadkamer, zo laat zijn advocaat Tim Smet weten.  Hij wil voorlopig geen commentaar kwijt.  De echtgenote van Giorgi K. is overtuigd van zijn onschuld. “Ik kom niet bij van het lachen, maar het budget is in orde. Ik hou van je”, postte zij boven een video met een liefdeslied. 

Over de derde verdachte, een Georgiër van 48 jaar, wil het parket voorlopig niets kwijt. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kira Van Cauwenbergh

  Gio is geen uitschot.

 • Peter Bielen

  Als men een link heeft via vingerafdrukken wil dit zeggen dat hij al eerder in contact is geweest met het gerecht.....

 • Rudi Schaerlaeckens

  Hoe komen ze dan aan die Giorgi zijn vingerafdrukken bij het parket Dan is hij toch reeds gekend!!!!

 • Tony Vandermaelen

  Met dank aan Groen en SP.a want zij hebben dit uitschot hier binnengehaald.