Werken Plantin en Moretuslei gaan nieuwe fase in: grote hinder verwacht tijdens Hemelvaartweekend

Voorbereidende werken op de Plantin en Moretuslei een nieuwe fase in

Plantin en Moretuslei.
Klaas De Scheirder Plantin en Moretuslei.
Tijdens het verlengde Hemelvaartweekend gaan de voorbereidende nutswerken op de Plantin en Moretuslei een nieuwe fase in. Er wordt grote hinder voor het verkeer verwacht.

Sinds begin maart werden er nieuwe kabels en leidingen aangelegd tussen de Provinciestraat en de Wilrijkstraat. Nu bijna alle woningen daar zijn aangesloten op de nieuwe leidingen gaan de nutswerken verder in de zone tussen de Provinciestraat en het Stadspark. De nieuwe fase begint met het maken van twee dwarsdoorsteken onder de Plantin en Moretuslei ter hoogte van de spoorwegbrug.

“De doorsteken worden in twee delen aangelegd, weghelft per weghelft, zodat het verkeer staduitwaarts steeds via de Plantin en Moretuslei kan blijven rijden”, zegt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “Het verkeer dat naar het centrum rijdt, moet tijdens het verlengde weekend omrijden via de Van Den Nestlei, Belgiëlei en Charlottalei.”

De kruispunten met de Van Immerseelstraat en de Simonsstraat/Mercatorstraat zijn door het tijdelijk eenrichtingsverkeer op de Plantin en Moretuslei beperkt bereikbaar. De bussen van De Lijn volgen dezelfde omleiding als het autoverkeer. Staduitwaarts verandert er niets, voor de route stadinwaarts worden de twee bushaltes tussen de Provinciestraat en de Charlottalei tijdelijk niet bediend. Fietsers en voetgangers hebben steeds doorgang. Fietsers moeten ter hoogte van de doorsteken wel even afstappen en over het voetpad langs de werfzone.

Vanaf juni gaan de nutswerken vervolgens verder in de Provinciestraat (3 tot 24 juni), langs de Plantin en Moretuslei van Provinciestraat naar Van Immerseelstraat (17 juni tot 19 juli) en in de Van Immerseelstraat (1 juli tot 12 juli).

Op de Plantin en Moretuslei blijft tijdens deze fases steeds verkeer in beide richtingen mogelijk, zowel voor gemotoriseerd verkeer als voor fietsers en voetgangers. Van 17 juni tot 1 juli moet het autoverkeer richting het stadscentrum wel over één rijstrook. In de zijstraten waar gewerkt wordt gelden er tijdelijke verkeerssituaties.

Tijdens het Hemelvaartweekend wordt er op de Plantin en Moretuslei grote hinder voor het verkeer verwacht.
AWV Tijdens het Hemelvaartweekend wordt er op de Plantin en Moretuslei grote hinder voor het verkeer verwacht.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.