Werken moeten kruispunten Nieuwdreef veiliger maken

Illustratiebeeld.
Mozkito Illustratiebeeld.
Om de zichtbaarheid op aankomend auto-en fietsverkeer te verbeteren worden in Merksem verhoogde voetpaduitstulpingen aangelegd ter hoogte van de kruispunten Nieuwdreef met de Krokusstraat en Narcisstraat. De werken zijn gepland van 2 tot 20 december.

In de Nieuwdreef ter hoogte van de kruispunten Narcisstraat en Krokusstraat staan wagens regelmatig dicht bij het kruispunt geparkeerd. Dit beperkt de zichtbaarheid op aankomend fiets- en autoverkeer en zorgt voor onveilige situaties. Daarom worden ter hoogte van de kruispunten twee verhoogde voetpaduitstulpingen met plantvakken en bomen aangelegd. Ook na de werken blijft voorrang van rechts aan de kruispunten behouden. De aannemer voert de werken in twee delen uit.

Krokusstraat afgesloten

Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn de eerste werken gepland van 2 tot 4 december. De Krokusstraat wordt tijdens deze werken afgesloten voor verkeer. Er geldt een plaatselijk parkeerverbod in de Nieuwdreef en de Krokusstraat. Daarnaast is de Nieuwdreef ter hoogte van de werken tijdelijk versmald. Beurtelings verkeer met voorrangsregeling blijft mogelijk.

Het tweede deel van de werken gaat voor van 16 tot 20 december. De Narcisstraat wordt tijdens deze werken afgesloten voor verkeer. Er geldt een plaatselijk parkeerverbod in de Nieuwdreef en de Narcisstraat. Daarnaast is de Nieuwdreef ter hoogte van de werken tijdelijk versmald. Beurtelings verkeer met voorrangsregeling blijft mogelijk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.