Wegpiraat zonder rijbewijs vervolgd voor doodslag

Op dit  kruispunt van Sint-Katelijnevest ging de chauffeur uit de bocht.
Sander Bral Op dit kruispunt van Sint-Katelijnevest ging de chauffeur uit de bocht.
De raadkamer in Antwerpen heeft een 43-jarige man uit Antwerpen naar de correctionele rechtbank verwezen voor poging tot doodslag. Hij reed vorig jaar op tweede kerstdag in Antwerpen drie voetgangers aan, van wie één vrouw opzettelijk. De veertiger werd nog diezelfde dag gearresteerd en zit nog altijd in voorhechtenis.

De man haalde op 26 december 2018 met zijn wagen eerst een tram in op de Sint-Katelijnevest, waarna hij met hoge snelheid rechts wilde afdraaien. Bij het nemen van die bocht maaide hij een man van het voetpad, die een letsel aan zijn been opliep. Ook zijn zus liep daarbij lichte verwondingen op.

De vriendin van het mannelijke slachtoffer wilde verhaal halen bij de bestuurder en ging voor zijn auto staan. De man reed daarop ook de vrouw aan. Zij werd met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis en verkeerde zelfs een tijd in levensgevaar.

Op basis van de getuigenverklaringen en de camerabeelden kon de politie de auto wat verderop lokaliseren in de Korte Winkelstraat. Een ploeg van het SRT-team  stelde zich verdoken op tot de bestuurder terugkeerde naar zijn wagen.

De man kon geen rijbewijs voorleggen en de papieren van zijn auto waren niet in orde. Hij legde wel een negatieve ademtest af. Hij is nog altijd aangehouden en moet zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.