Weerspannige vrouw onder invloed riskeert zes maanden cel

Een 27-jarige vrouw uit Antwerpen hangt zes maanden cel en 6.000 euro boete boven het hoofd op de Leuvense strafrechtbank. Ze werd op 28 oktober 2016 om vier uur 's ochtends door de Leuvense politie uit het verkeer gehaald na enkele overtredingen, ze was weerspanning en onder invloed van alcohol en drugs. Op het politiekantoor werd ze verbaal en fysiek agressief.


Voor haar verkeersovertredingen werd ze eerder al veroordeeld tot twaalf maanden rijverbod en 3.000 euro boete. De politie vond die ochtend een zakje cocaïne in haar linkerlaars en ook nog een zakje in haar wagen, goed voor een gram drugs samen. Op het politiebureau zei ze de politie te haten, probeerde ze te stampen naar een inspecteur. Verder zei ze ook te zullen verklaren dat de politie haar zou verkracht en geslagen hebben en dat ze problemen gingen krijgen. Nadat ze die ochtend opnieuw kon vertrekken op het bureau, vond ze er niet beter op om onder invloed weer in haar auto te stappen. Uiteraard moest ze opnieuw naar het politiekantoor.


Haar advocaat vroeg de opschorting op voorwaarde dat ze een cursus volgde om haar drugproblematiek te behandelen. Uitspraak op 4 december. (SVDL)