Waterkeringspoorten gaan dicht tot dinsdagochtend: verplaats uw wagen onmiddellijk

De waterkering aan de Scheldekaaien in Antwerpen (Archieffoto).
belga De waterkering aan de Scheldekaaien in Antwerpen (Archieffoto).
Door het stormtij op de Schelde sluiten stad en Brandweer Zone Antwerpen vanaf 14.30 uur de waterkeringspoorten. In de loop van dinsdagochtend gaan ze weer open. Bewoners die hun wagen op de kaaien hebben geparkeerd, moeten die zo snel mogelijk verplaatsen.

Volgens de weersverwachtingen komt het Scheldewater maandagnamiddag over de blauwe steen. Uit voorzorg worden de waterkeringspoorten aan de Scheldekaaien maandag vanaf 14.30 uur gesloten. Stad Antwerpen zal de nodige signalisatie plaatsen.

Automobilisten die hun wagen op de Scheldekaaien hebben geparkeerd, moeten die vóór maandag om 14.30 uur verplaatsen. Ook de parkings oprijden is vanaf dan niet meer mogelijk. Wie bij gesloten waterkeringspoorten de parkeerterreinen af wil rijden, gebruikt de aangeduide nooduitritten. De hulpdiensten raden af om te voet de waterkeringsmuur over te steken tijdens of onmiddellijk na hoogwater.

Ook voor dinsdagochtend 11 februari worden nog hoge waterstanden voorspeld. Daarom gaan de waterkeringspoorten pas weer open in de loop van de ochtend.