Wapenfreak meldt zich bij politie nadat vriendin in eigen voet schoot

Moufdi R. heeft zich bij de politie aangeboden
rr Moufdi R. heeft zich bij de politie aangeboden
De 27-jarige Moufdi R. heeft zich vanmiddag bij de politie aangeboden. Moufdi R. is de vriend van Birgit S., die  afgelopen vrijdag in Zwijndrecht met een pistool in haar eigen voet schoot. 

Bij de huiszoeking in haar appartement vond de politie acht handgranaten, vier pistolen, kneedbare springstof, vijftien kilogram cocaïne en 25.000 euro cash geld.  Vermoedelijk weet Moufdi van wie de drugs en de wapens zijn en wie vroeg om deze in het appartement in Zwijndrecht te bewaren. Op zijn Facebookpagina demonstreert Moufdi R.  in elk geval zijn voorliefde voor wapens.

De politie probeerde Moufdi R. dit weekend al op het spoor te komen. De man woont officieel in Merksem, maar daar was hij niet te vinden. Hij werd in het verleden veroordeeld voor drugs- en wapenbezit. 

Advocaat Tim Smet: “Moufdi R. heeft met mijn kantoor contact gezocht. Hij heeft zich zelf aangegeven bij de politie en wordt daar ondervraagd. Morgen zal hij voor de onderzoeksrechter worden geleid.”
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Raoul van Hauwaert

  Niemand zoue wapens in huis mogen hebben tout court. Een wapen verzamelaar/liefhebber vind die dingen niet alleen mooi, maar will ze ook wel eens gebruiken en dan gebeuren er allerlei ongevallen e.d. Niemand heeft hier wapens nodig dus stop met zeveren over strenge wapenwetten ze moesten nog 10X strenger zijn.

 • Angelo De vie

  Ziet er een slimme uit, laders er nog in, mss geladen, weg gedraaid van de schiet baan en vinger op de trekker. Moesten zijn vergunning intrekken! Is oa door zo’n Pipo’s dat de wetten blijven verstrengen. zal wel veroordeeld worden dus bye bye legale wapens

 • Robert Van Garderen

  Dit is geen wapenfreak maar een gewone crimineel en het levende bewijs dat wapenwetten niet gelden voor criminelen.

 • Marc Van Den Berghe

  Ja, wat wil je een mens die zwaar aan het werk is kan zich toch onmogelijk vrijmaken om zich aan te geven.

 • Bernadette Legrosse

  Welke schuttersvereniging laat zulk individu nu toe?Zo een foto is ondenkbaar in iedere Vlaamse sportschuttersvereniging.Je wapen mag slechts in één richting gericht zijn en dat is in de lijn van het doel.En zeker geen twee naar de zoldering.Deze foto is zeker niet genomen in België.