Exclusief voor abonnees

Waarom het zo moeilijk blijft de drank definitief af te zweren

Ludo Van Campenhout
Photo News Ludo Van Campenhout
Antwerps N-VA-schepen Ludo Van Campenhout (52) is opnieuw opgenomen voor een drankverslaving. In 2017 moest de politicus er al eens 8 weken tussenuit voor een behandeling, en in 2012 trok hij drie weken naar Curaçao voor een ontwenningskuur. Geen eigenaardigheid: 7 op de 10 alcoholverslaafden die proberen te ontwennen hervallen. Waarom is het zo moeilijk de drank definitief af te zweren?

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu53 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leo Peeters -Duym

  @DIRK RASSCHAERT, helemaal niet mee eens. Drankzucht zit (deels) in je genen (heb ik misschien ook een beetje) en er zit niet altijd een verhaal achter, zoals hier iemand zegt. Maar mateloos toegeven aan je genetische aanleg gebeurt uit vrije wil. Of moeten we de mens reduceren tot een robot zonder vrije wil waardoor hij niet verantwoordelijk is voor zijn daden?

 • Nick Mees

  Gaat deze politieke swinger deze keer ook eindelijk de eer aan zichzelf houden nadat hij op kosten van de belastingbetaler mag gaan genezen op een tropisch eiland?

 • Freddy Madou

  Dus als vader een dronkaard was moet ik als zoon ook maar als dronkaard door het leven gaan, dit is zeer kort door de bocht, er is maar 1 iets die je kan helpen blijf er af, en karakter hebben.

 • Johan LAUNDERS

  Ik wens je een volledig herstel toe Ludo, en laat de politiek varen.

 • Vera Clinckers

  Ik heb een relatie gehad met een alcohol verslaafde en was er met een getrouwd. Als je het niet erkend dan zal het afkicken nooit lukken. Hoeveel geld je er ook tegen aan gooit. Het begint begint bij jezelf. Beiden zijn gestorven op 35 en 40 jaar. Eigen keuze zeg ik nu na al mijn verdriet en schuldgevoel!