Exclusief voor abonnees

Waarom 20.000 Nederlanders in Antwerpen willen wonen: “Ik woon hier als een koning”

Nederlander Daan kwam drie jaar geleden in Antwerpen wonen om het avontuur op te zoeken.
Dwars Nederlander Daan kwam drie jaar geleden in Antwerpen wonen om het avontuur op te zoeken.
Vandaag wonen er in totaal 20.102 Nederlanders in de Antwerpse stadsdistricten. De koekenstad lijkt een speciale aantrekkingskracht op onze Noorderburen uit te oefenen, want hun aantal steeg de voorbije twee decennia jaarlijks. Wat drijft hen om vrienden en familie achter te laten en te verhuizen naar het Zuiden?

Uit cijfers van de Stad Antwerpen blijkt dat het aantal Nederlanders er sinds 2007 verdubbelde. Deze toename is opvallend omdat het totale aantal Antwerpenaren die periode met slechts 11 procent steeg. Daan (26), Merlijn (27) en Jeroen (26) vertellen wat hen als Nederlander aantrekt aan Antwerpen. “Ik vind het een leuke stad met een groot cultureel aanbod en een hoge leefbaarheid”, legt Merlijn uit. “Ik hou van de historische gebouwen in combinatie met de moderne straten”, vertelt Daan. “Toen ik op mijn 19de kwam winkelen op de Meir dacht ik ‘hier wil ik ooit wonen’”.

Je hebt 19% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ceasar Demhat

    Moderne straten ahahahahhaha