Waanzin: wegpiraat scheurt met 120 kilometer per uur door woonwijk Deurne-Noord

Er zijn beelden opgedoken van een spectaculaire achtervolging in Deurne-Noord. Een wegpiraat reed ei zo na een voetganger aan en vlamde met 120 kilometer per uur door de woonwijk over trottoirs en fietspaden.

De beelden werden donderdag gemaakt op de hoek van de Frank Craeybeckxlaan en de Ter Heydelaan in Deurne. Daar zette ‘s avonds de politie de achtervolging in nadat er verschillende meldingen waren binnengekomen over een wegpiraat die in zijn Golf door de woonwijk scheurde.

De bestuurder reed zijn grijze auto uiteindelijk zelf kapot in De Berlaimontstraat en werd gevat. De 23-jarige man uit Deurne was onder invloed van drugs en gedroeg zich agressief tegenover de politie. Mogelijk kampt hij met psychische problemen.

De twintiger werd intussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besloot hem aan te houden. Hij moet woensdag voor de raadkamer verschijnen.

De achterruit van de wagen was verbrijzeld.
RV De achterruit van de wagen was verbrijzeld.50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • anna vandenberg

  De onschuldige had psychische problemen en was onder invloed van drugs. En dan zijn er nog politici die pleiten voor regulariseren van soft drugs. De zorginstellingen zitten nu al vol met jongeren die een psychose ontwikkeld hebben door gebruik van soft drugs.

 • Francky Libbrecht

  Aan alle pummels die betwijfelen of er 120 km/u gereden werd: Dit filmpje duurde 43"... Wat gebeurde er de minuten ervoor en erna? Jullie met je glazen bol weten het dus blijkbaar...

 • Dirk Pieters

  Woensdag is hij terug vrij en waarschijnlijk was hij toch al gekend bij het gerecht.

 • Jean De Grande

  Drugsgebruik wordt dus stilaan een verzachtende omstandigheid. Het gepamper begint reusachtige proporties aan te nemen.

 • Dominique De Becker

  Stel dat hij echt psychische problemen heeft, dan hoort hij zeker al niet achter het stuur van een auto te zitten. Maar tja, wie gaat dat controleren?