Vzw De Boshoek moet zes weken dicht na drugsfeiten

beeld ter illustratie
Mozkito beeld ter illustratie
In de De Bosschaertstraat op het Kiel moet vzw De Boshoek gedurende zes weken de deuren sluiten wegens illegale feiten. Vanuit de buurt kwamen al enige tijd klachten van openbare ordeverstoring. Het ging om het verkopen en gebruiken van drugs en hangjongeren die overlast veroorzaakten.

In maart 2014 werd de vzw al gecontroleerd op drugs na klachten van omwonenden. Toen ging de politie op bezoek met drugshonden en werd de straat volledig afgesloten. Er werden toen geen drugs aangetroffen maar de controle betekende wel het einde van De Boshoek omdat vrijwilligers de handdoek gooiden na de zoveelste controle. “Het is gewoon niet leuk meer”, klonk het toen. 

Ditmaal werden er wel drugs aangetroffen. De politie ging over tot een grootschalige controleactie waarbij vijf mensen in de vzw in het bezit bleken te zijn van cannabis. Er hing een doordringende geur van cannabis, wat erop wijst dat de drugs daar openlijk gebruikt werden. In de week na de controle bleef de overlast aanhouden. Er werden nog twee controles uitgevoerd aan de vzw waarbij telkens personen op drugsbezit betrapt werden”, klinkt het bij het kabinet van burgemeester Bart De Wever.

Nadien ging de politie nogmaals over tot een gecoördineerde actie. De gordijnen waren gesloten, waardoor er geen inkijk mogelijk was. “Dit is niet toegestaan. Bij deze controle was opnieuw een doordringende geur van cannabis te merken. De politie trof verschillende gedoofde joints aan en attributen die nodig zijn om een joint te maken: lange blaadjes, opgerolde kartonnetjes, lege zakjes met cannabisgeur. Vijf gecontroleerde personen waren in het bezit van cannabis, één persoon stond geseind met een bevel tot gevangenneming.”

Ook drie andere zaken dicht

Naast de vzw moeten nog drie andere zaken de deuren sluiten. Het gaat om een horecazaak in de Handelstraat, een belwinkel in de Offerandestraat en een horecazaak in de Oudemansstraat.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video