Vuilnisman vindt pakkende brief aan de Sint tussen het afval: “Ik zou graag hebben dat je autisme wegtovert”

Vuilnisman Joshua (19) vond de brief aan de Sint tussen het afval.
Facebook Vuilnisman Joshua (19) vond de brief aan de Sint tussen het afval.
Vuilnisman Joshua (19) vond deze week een bijzondere brief tijdens zijn vuilnisophaling. Daarin vraagt een jongen aan de Sint of hij autisme wil “wegtoveren” bij (vermoedelijk) zijn broer. De brief raakte bij Joshua een gevoelige snaar omdat de 19-jarige uit Antwerpen ook zelf autisme heeft. Hij hoopt de briefschrijver nu te vinden om hem te tonen dat autisme hebben niet erg is, zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

De 19-jarige Joshua vond de brief tussen het afval tijdens zijn ronde in Antwerpen. Tot zijn grote verbazing kwam er geen verlanglijstje aan bod, maar vroeg de briefschrijver de Sint wel om iets bijzonders. “Ik ben altijd braaf geweest. Vraag maar aan mama en papa. Ik wil dit jaar geen kadootje maar ik zou wel graag hebben dat je Lander zijn autisme wegtovert", schrijft de jongen. “Dan is hij genezen en is het weer leuker thuis. Ik zou superblij zijn. Dankuwel, lieve Sint!”

Het is niet duidelijk hoe of waarom de brief bij het afval is beland. Joshua - die zelf autisme heeft - hoopt de jonge schrijver te vinden om hem een hart onder de riem te steken. “[Autisme] is helemaal niet erg. Ik wil dat aan de jongen uitleggen die de brief heeft geschreven", zegt hij aan Het Nieuwsblad. “Het is heel lief wat hij vraagt, maar het kan niet.” 

Heeft uw zoon deze brief geschreven of weet u misschien waar de brief vandaan komt? Laat het weten aan de redactie. Mail naar jan.aelberts@persgroep.net.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Katrien Van Craenenbroeck

  Fantastisch dat er nog mensen zijn die menselijk denken! dank je Joshua!

 • Rao Oar

  Jullie vinden toch altijd commentaar op iets. Hij zal zeker alle vuilzakken openmaken! Moest er iets waardevol in de vuilzak gezeten hebben van jullie zou de vuilnis man er wel mogen in snuffelen. Door mensen als jullie is de wereld om zeep! Aan de man die het huisvuil ophaalt super dat je dit wil doen. Je hebt je hart op de juiste plaats. Hopelijk vind je de persoon. Alvast succes

 • Peter Craenen

  Heel moedig van " de vuilnisman " , dat sommigen dit veroordelen, man man wat een wereld

 • FRANK HEYVAERT

  Wie zegt dat de vuilnisman snuffelde? Papier lag waarschijnlijk bovenop de stapel of weggewaaid. Pakkend Sinterklaasverhaal. Goed bezig Joshua!

 • rik pieters

  vuilnisophalers mogen in vuilnis kijken, ge smijt de rommel toch weg? verbrand uw speciaal papier hee, we doen dat al meer dan 1.000.000 jaar