Vrouwenbeweging tekent krijtlintjes op de Meir tegen geweld

Vrouwenbeweging VIVA-SVV verzamelt op de Meir.
RV Vrouwenbeweging VIVA-SVV verzamelt op de Meir.
Op de Meir in Antwerpen voert de vrouwenbeweging VIVA-SVV zaterdag actie om de aandacht te vestigen op geweld tegen vrouwen. Aan shoppers wordt gevraagd om met krijt een wit lint te tekenen, het internationaal symbool tegen geweld op vrouwen.

Ter ere van de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, op 25 november, staan zaterdag enkele vrijwilligers van de progressieve vrouwenbeweging VIVA-SVV op de Meir. Ook in de andere Vlaamse provincies vinden acties plaats.

Voorbijgangers worden aangespoord om met wit krijt een lint te tekenen op een bord. “Hiermee willen we mensen eraan herinneren dat één op de vijf vrouwen in haar leven het slachtoffer wordt van geweld”, zegt teamverantwoordelijke Jane Lingier. “Dat gebeurt vaak achter gesloten deuren. Op huiselijk geweld rust nog steeds een taboe.”

Tussen 25 november en 6 december doet de organisatie een actie waarin ze iedereen oproept om een wit lint te tekenen op de stoep voor hun huis. “We vragen om daar een foto van te maken en op Facebook te posten met de hashtag #STOPkrijt”, zegt Lingier. “We hopen dat geweld, net zoals het krijt, na verloop van tijd vervaagt.” 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Michel Den Dikke

    Het zal evenveel helpen als vriendelijk vragen om het niet te doen.