Vrouw die sigaret in oog van Jessy stak nog niet gevonden: getuige geeft beschrijving van dader

Jessy Campe.
RV Jessy Campe.
De vrouw die het oog van Jessy Campe (41) uit Turnhout met haar sigaret verwondde tijdens Antwerpen Zingt, heeft zich nog altijd niet gemeld. Dat ondanks een oproep op Facebook en in de media. Een getuige heeft ondertussen wel een beschrijving van de dader gegeven. “Kleine vrouw, waarvan de ogen dicht bij elkaar staan.”

Jessy en haar twee kinderen bezochten afgelopen zondagavond Antwerpen Zingt op de Gedempte Zuiderdokken. Tegen het einde van de avond, Bart Kaëll had net een verrassingsact ten beste gegeven, liep Jessy samen met haar kinderen richting uitgang. Op dat moment voelt ze een hevige pijn. “Een vrouw die aan het dansen was raakte me per ongeluk vol met de punt van haar sigaret in mijn oog”, vertelt Jessy. “Maar ondanks dat ze zag dat ik naar beneden dook van de schrik en de pijn, bleef ze vrolijk verder dansen.

Iemand die het ongeluk zag gebeuren ving Jessy op en zei haar naar de verpleegpost te gaan. “Iemand anders wees me de weg, want door de shock kon ik me niet goed meer oriënteren. Ze hebben daar mijn oog vier keer uitgespoeld met water. Daarna ben ik naar de spoed vertrokken waar mijn oog verder werd verzorgd.”

Oproep op Facebook

Eens terug thuis, plaatste Jessy een oproep op Facebook. Ze hoopt nog altijd dat de vrouw die haar verwondde zich meldt. “De oproep is massaal gedeeld op Facebook en in de media, maar ze heeft nog altijd niks van zich laten horen”, zegt Jessy. “Ik ben bang dat dat ook niet meer zal gebeuren. Ze reageerde de avond zelf ook al niet. Het getuigt van zeer weinig respect. Het enige wat ik wil is dat we samen alles netjes kunnen regelen met de verzekeringen.”

De oproep is massaal gedeeld, maar ze heeft nog altijd niks van zich laten horen. Het getuigt van zeer weinig respect

Slachtoffer Jessy Campe

Ondertussen heeft wel een getuige zich gemeld bij Jessy. “Hij beschrijft de vrouw als klein van stuk, blank, met lang zwart haar in een staart. Ze zou ongeveer 45 à 50 jaar oud zijn. En, dat viel mijn dochter ook al op, haar ogen staan opvallend dicht bij elkaar. We stappen met die beschrijving ook naar de politie.”

Het oog van Jessy geneest goed, maar ze heeft nog veel pijn. “Ik zal er gelukkig niks aan overhouden, maar de komende weken moet ik mijn oog nog verzorgen met zalf en druppeltjes. Vooral ‘s avonds doet het nog veel pijn. Overdag jeukt het. Vervelend, maar ook een goed teken: het geneest. Dit had erger kunnen aflopen.”

Jessy Campe, eerder die avond genoot ze nog samen met haar kinderen van Antwerpen Zingt.
RV Jessy Campe, eerder die avond genoot ze nog samen met haar kinderen van Antwerpen Zingt.12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michael Vandamme

  Ik heb ooit ook eens een sigaret in men nek gekregen door iemand die aan het dansen was, was goed verbrand en pijnlijk de dagen erna. Ze had haar wel direct geëxcuseerd bij mij, maar toch, kijk een beetje uit met dat gevaarte tussen je vingers. Al maar goed dat er binnen nergens meer gerookt mag worden. Ik vrees dat deze vrouw niks meer gaat horen, als ze de moment zelf er al niks om gaf.

 • Juliette Francois

  Met een sigaret sta je niet in een menigte uit respect voor de veiligheid van anderen. Allicht weet ze niet eens dat ze iemand verwondde en echt niet iedereen wil social media. Ik hoop dat alles alsnog in orde komt : genezing en verzekering. Onverantwoord ja, maar dader is een zwaar woord.

 • Stefan Vantstraat

  Wie zegt dat de “dader” weet wat ze heeft aangericht? Als ex-roker moet ik toegeven dat ik in al die jaren ook wel eens per ongeluk iemand geraakt hebt. Op een festival gaat alles zo snel... (pas dus op met deze dame te veroordelen en aan de schandpaal te nagelen)

 • Mark Deckers

  @luc caels: het was blijkbaar een ongeval, dan is er geen "daderes". Maar de vrouw had wel hulp moeten bieden. BTW, niet iedereen heeft een familiale verzekering, mss dat ze zich daarom niet meldt?

 • luc caels

  Heel zwak van de daderes, familiale verzekering inschakelen. Kom uit je schelp, wees niet zo laf. Hoop dat veel mensen je herkennen, is zo erg dan vluchtmisdrijf.