Vrouw (88) overleden na steekpartij in Antwerpen, verdachte opgepakt

Het incident deed zich voor in de Antwerpse Raapstraat aan de Stadswaag.
Sander Bral Het incident deed zich voor in de Antwerpse Raapstraat aan de Stadswaag.
Een 88-jarige vrouw is overleden nadat ze in Antwerpen betrokken raakte in een steekpartij. Ze zou de keel zijn overgesneden op straat. De verdachte ging op de vlucht maar werd zondagavond nog opgepakt. Dat bevestigde het parket van Antwerpen.

Het incident deed zich voor in de Antwerpse studentenbuurt, in de Raapstraat aan de Stadswaag. De oudere vrouw zou op straat de keel overgesneden zijn. Ze werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar ze later zondagavond overleed. De speurders startten een onderzoek naar de dader en richtten een ruime perimeter in.

“Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor doodslag”, bevestigt Stéphanie Chomé van het parket van Antwerpen. “De omstandigheden worden volop onderzocht. De onderzoeksrechter heeft momenteel een communicatiestop ingevoerd in het belang van het onderzoek. Wel kunnen we bevestigen dat de politie zondagavond nog een verdachte gearresteerd heeft. Over deze verdachte wordt voorlopig geen verdere informatie verstrekt.”

De gearresteerde verdachte zou een man met Oost-Europese roots zijn, wellicht woonde hij in hetzelfde appartementsgebouw als het slachtoffer. Volgens onze informatie had hij het moordwapen, een mes, nog op zich tijdens zijn arrestatie.

Het incident deed zich voor in de Antwerpse Raapstraat aan de Stadswaag.
Sander Bral Het incident deed zich voor in de Antwerpse Raapstraat aan de Stadswaag.30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • zina riffia

  Rip mevrouw, sterkte aan de nabestaanden. Moge de dader zwaar gestraft worden en zijn straf uitzitten, daarna dat stuk crapuul repatriëren!

 • Patrick Mechels

  Iemand de keel oversnijden lijkt toch niet op een steekpartij. Een 88 jarige vrouw, op zo’n manier aan uw einde komen. Sterkte aan de nabestaanden.

 • Jennifer Peeters

  Hopelijk krijgt die man een zeer zware straf en komen ze weer niet af dat iedereen een tweede kans moet krijgen. Niet te geloven wat er in De Wever zijn stad allemaal rondloopt. Hij zou zich beter wat meer moeien met de veiligheid van zijn inwoners!!!

 • Linda Bosmans

  Gewoon niet te vatten! Rust zacht aan deze dame.

 • Dirk Lauwers

  Steekpartij is een messengevecht tussen 2 personen. Dit is een laffe moord geen steekpartij !